Az oszlop után most a panaszok dőlnek az Oskola utcából

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Úgy tűnik, hogy valami nagyon el lett szúrva az Oskola utca hivatalosan novemberben átadott, de a város által a kivitelezőtől át nem vett felújításán. Kedden egy kidőlt oszlop kapcsán írtunk először az utca felújítása során hanyagul elvégzett munkákról, azóta szép számmal kaptunk még panaszokat.

A műszaki ellenőr felelőssége

Egy tervezőmérnök írta nekünk, ne csodálkozzon senki, hogy kidőlt az oszlop. – Otthon a televíziót komolyabb csavarral fogatja fel az ember. Egy ilyen oszlopot minimum vastagabb csavarral, vagy éppen beton alapzattal lehetett volna csak kihelyezni -jegyezte meg olvasónk. Hozzátette: a város által kirendelt műszaki ellenőr, aki ezt az egészet felügyeli, a saját érdekében is jobban tenné, ha átnézné az elvégzett munkát.

(Vízi)bicikliút

Többen arról írtak, hogy az Oskola utca kerékpárútja messze van a sík tereptől. – Vagy nekem van más fogalmam a síkról, vagy itt valaki ocsmányul elrontott valamit. Ha valaki végigteker, akkor egy hullámvasúton érezheti magát. Ha pedig jön egy nagy eső, akkor lesz majd belvárosi vízibicikliző pályánk is, mert megáll benne a víz – írta Horváth Károly nekünk. Ugyanerről a problémáról egyébként Chovanecz Kata, a Fidesz önkormányzati képviselője is kérdezte a várost közel egy hónapja – hiába…

Mégis mozog a Föld

– A letelepített térburkolatok több helyen mozognak. Egyelőre nem balesetveszélyesek, de hogy előbb-utóbb azok lesznek, az szinte biztos. Na meg az így keletkezett anyagi kár sem kicsi – elmélkedett a környék egyik lakója Csaba, aki azt is hozzátette, hogy bár nem szakember, de aki arra jár, az laikusként is látja: az Oskola utca több sebből vérzik.

Mi a megoldás?

Ahogy azt megírtuk, Chovanecz Kata, a Fidesz önkormányzati képviselője szintén a műszaki ellenőr felelősségét firtatja. Emellett a város vezetésének a felelőssége is megkérdőjelezhetetlen, úgy tűnik, hogy ismét nem a legmegfelelőbb kivitelezővel dolgoztak együtt – ahogy eddig már sokszor.

Előző sztori

Autókat tört fel Csongrádon, hamar elkapták a rendőrök

Következő sztori

Zivatarveszély: első fokú riasztást adtak ki Csongrád-Csanád megyére