Közélet

Az oszlop után most a panaszok dőlnek az Oskola utcából

Az oszlop után most a panaszok dőlnek az Oskola utcából

2022. április 21., csütörtök
Az oszlop után most a panaszok dőlnek az Oskola utcából

Úgy tűnik, hogy valami nagyon el lett szúrva az Oskola utca hivatalosan novemberben átadott, de a város által a kivitelezőtől át nem vett felújításán. Kedden egy kidőlt oszlop kapcsán írtunk először az utca felújítása során hanyagul elvégzett munkákról, azóta szép számmal kaptunk még panaszokat.

A műszaki ellenőr felelőssége

Egy tervezőmérnök írta nekünk, ne csodálkozzon senki, hogy kidőlt az oszlop. - Otthon a televíziót komolyabb csavarral fogatja fel az ember. Egy ilyen oszlopot minimum vastagabb csavarral, vagy éppen beton alapzattal lehetett volna csak kihelyezni -jegyezte meg olvasónk. Hozzátette: a város által kirendelt műszaki ellenőr, aki ezt az egészet felügyeli, a saját érdekében is jobban tenné, ha átnézné az elvégzett munkát.

(Vízi)bicikliút

Többen arról írtak, hogy az Oskola utca kerékpárútja messze van a sík tereptől. - Vagy nekem van más fogalmam a síkról, vagy itt valaki ocsmányul elrontott valamit. Ha valaki végigteker, akkor egy hullámvasúton érezheti magát. Ha pedig jön egy nagy eső, akkor lesz majd belvárosi vízibicikliző pályánk is, mert megáll benne a víz - írta Horváth Károly nekünk. Ugyanerről a problémáról egyébként Chovanecz Kata, a Fidesz önkormányzati képviselője is kérdezte a várost közel egy hónapja - hiába...

Mégis mozog a Föld

- A letelepített térburkolatok több helyen mozognak. Egyelőre nem balesetveszélyesek, de hogy előbb-utóbb azok lesznek, az szinte biztos. Na meg az így keletkezett anyagi kár sem kicsi - elmélkedett a környék egyik lakója Csaba, aki azt is hozzátette, hogy bár nem szakember, de aki arra jár, az laikusként is látja: az Oskola utca több sebből vérzik.

Mi a megoldás?

Ahogy azt megírtuk, Chovanecz Kata, a Fidesz önkormányzati képviselője szintén a műszaki ellenőr felelősségét firtatja. Emellett a város vezetésének a felelőssége is megkérdőjelezhetetlen, úgy tűnik, hogy ismét nem a legmegfelelőbb kivitelezővel dolgoztak együtt - ahogy eddig már sokszor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.