Közélet

Közösségépítés és jótékonyság jegyében telt a nagypéntek Kiskundorozsmán

Közösségépítés és jótékonyság jegyében telt a nagypéntek Kiskundorozsmán

2022. április 15., péntek
Közösségépítés és jótékonyság jegyében telt a nagypéntek Kiskundorozsmán

Kemencében sült sonkával, kézműves vásárral, baba-mama klubbal és különböző gyermekprogramokkal várták az érdeklődőket nagypénteken a Dorozsmai lakosok csoport által szervezett húsvéti jótékonysági csomagosztáson a kiskundorozsmai Petőfi Sándor művelődési ház előtt.

Nekem önkormányzati képviselőként mindig is fontos volt a közösségépítés. Ezt a fajta közösségépítést az elkövetkezendő négy évben szeretném az egész választókerületre, Szegedre és a Homokhátságra is kiterjeszteni.

mondta Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP frissen megválasztott egyéni országgyűlési képviselője.

Ruzsa Roland, az esemény főtámogatója ötven darab zöldségcsomaggal járult hozzá a rászorulók megsegítéséhez.

Nagyon fontosnak tartom, hogy azoknak a háztartásába is eljusson a zöldség, akik ilyenkor nehezebben tudják megvásárolni. Ez a támogatás nem egyszeri, évek óta támogatom a dorozsmai közösséget és ez a jövőben is így lesz .

fejtette ki Ruzsa Roland.  

Kernács Éva a Dorozsmai Lakosok csoport képviseletében elmondta, az eseményhez több vállalkozó is különböző adományokkal járult hozzá. Kiemelte, céljuk a rászorulók megsegítése mellett a közösségépítés is.

Az élelmiszergyűjtés mellet a fenntarthatóság és az újrahasznosítás jegyében a már nem használatos ruháikat, használati tárgyaikat is felajánlották a dorozsmaiak a rászorulóknak

avatta be lapunkat Kernács Éva.

Topor Ágnes a Dorozsmai Lakosok csoport képviseletében megemlítette, a közösségépítés szellemében nemrégiben napvitorlát szereltek fel a Málna utcában, rövidesen szemeteseket helyeznek el a Faragó téri játszótéren, lakatfalat emelnek, júniusban pedig sportágválasztót tartanak a fiatalok számára.

Megemlítette, hogy tartottak egy jótékonysági bált, ahol a vállalkozók által felajánlott összegből támogatták a helyi iskolákat.

A Jerney János Általános Iskola 150 ezer forintot kapott, amelyből hátrányos helyzetű gyermekek kirándultatását finanszírozzák, míg az Orczy János Általános Iskola belső játszótérének kialakításához járultak hozzá

– ecsetelte Topor Ágnes, majd hozzátette, a dorozsmai polgárőrök 50 ezer forintos támogatásban részesültek, ők üzemanyagra fordítják a felajánlott összeget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.