Szijjártó: Márki-Zay és Zelenszkij alkut kötöttek a fegyverszállítmányokról!

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szijjártó Péter külügyminiszter legutóbbi élő bejelentkezésében úgy nyilatkozott: Márki-Zay Péter egyik tegnapi Twitter-bejegyzéséből egyértelmű, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje és az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij megegyeztek a fegyverszállítások elindításáról és a szankciók kiterjesztéséről.

A külügyminiszter szerint Márki-Zay Zelenszkijnek címzett Twitter-bejegyzéséből egyértelmű lehet, hogy

,,Ha Magyarországon a baloldal kormányozna, akkor azonnal megszavaznák a gáz- és olajszállításra vonatkozó szankciókat. És hogyha a baloldal kormányozna, azonnal megkezdenék a fegyverszállításokat is Ukrajnába”

– jelentette ki a külügyminiszer.

Hozzátette, hogy mindennek azonnali és súlyos következményei lennének Magyarországra nézve.

Szijjártó szerint a fegyverszállítások háborúba sodornák Magyarországot, mivel azok katonai célpontot jelentenének, így veszélybe kerülne az ország biztonsága. Továbbá a szankciók kiterjesztése miatt a magyar gazdaság is leállna.

A külügyminiszter szerint világos a kérdés április 3-án: aki a Fidesz-KDNP-re szavaz, a békére és a biztonságra adja le a voksát. Aki a baloldalra, az a háborúba történő belesodródást kockáztatja.

Előző sztori

„Meg kell szurkálnia valakit”-egy kormányablakban dolgozót fenyegetett a vádlott

Következő sztori

Szegeden is központot nyitott a HTEC Group