Hírzóna

Szeged is a legkedveltebb turistahelyek között volt a hosszú hétvégén

Szeged is a legkedveltebb turistahelyek között volt a hosszú hétvégén

2022. március 18., péntek
Szeged is a legkedveltebb turistahelyek között volt a hosszú hétvégén

A szallas.hu arról adott tájékoztatást, hogy a 2019-es vendégszám közel dupláját közvetítették a hosszú hétvégére. Szeged mellett Budapest, Eger, Hévíz és Gyula vonzotta a legtöbb vendéget.


Közleményükben felidézték, hogy utoljára 2019-ben volt márciusban szabadon foglalható hosszú hétvége, igaz, akkor csak háromnapos, szemben az idei négynapos extra pihenőidővel.

Az adataik szerint a foglalások összértéke 2,6-szorosára nőtt a járvány előtti, 2019-es márciusi 15-ei hosszú hétvégéhez képest.

A pandémia alatt megtapasztalt korlátozások az elmúlt 2 évben jelentősen felerősítették az utazási kedvet

–emelte ki Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere. Hozzátette: az átlagos foglalási ár fejenként, éjszakánként 11 ezer forint volt országosan idén.

Trepess Beatrix hangsúlyozta hogy, Szeged, Eger, Gyula, Pécs és Hajdúszoboszló szálláshelyei telnek majd meg a leghamarabb.

(MTI)

Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.