Krimi

Nem akarta beteg édesapját gondozni, ezért majdnem megfojtotta

Nem akarta beteg édesapját gondozni, ezért majdnem megfojtotta

2022. március 30., szerda
Nem akarta beteg édesapját gondozni, ezért majdnem megfojtotta

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020. decemberében az állandó ápolásra szoruló édesapjára támadt.

A vádirat szerint az időskorú sértett több betegsége miatt ápolásra szorult, amelyet a vádlott a nap 24 órájában nem akart ellátni, mivel a munkahelyén nem szándékozott felmondani.

Az emiatt ingerült állapotban levő férfi 2020. decemberében a házukban alkoholt fogyasztott, majd úgy döntött, hogy megfojtja az édesapját.

A vádlott ezért a széken ülő sértett mögé lépett és az édesapja nyakát könyökhajlatba fogva fojtogatni kezdte őt. A sértett minden erejével védekezett és sikerült a szorításból kiszabadulnia, azonban a vádlott a földön fekve még többször ököllel fejen ütötte. A vádlott a látványtól megijedve felhagyott a bántalmazással és elment dolgozni. A magatehetetlen sértettet aznap később találták meg és szállították kórházba súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülései miatt. A sértett bántalmazás miatti halála kizárólag a folyamatos védekezése, ellenállása miatt maradt el.

A sértett végül a szakszerű orvosi kezelés ellenére vírusfertőzés miatt a kórházban elhalálozott.

A főügyészség a vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására időskoránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.