Nem akarta beteg édesapját gondozni, ezért majdnem megfojtotta

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020. decemberében az állandó ápolásra szoruló édesapjára támadt.

A vádirat szerint az időskorú sértett több betegsége miatt ápolásra szorult, amelyet a vádlott a nap 24 órájában nem akart ellátni, mivel a munkahelyén nem szándékozott felmondani.

Az emiatt ingerült állapotban levő férfi 2020. decemberében a házukban alkoholt fogyasztott, majd úgy döntött, hogy megfojtja az édesapját.

A vádlott ezért a széken ülő sértett mögé lépett és az édesapja nyakát könyökhajlatba fogva fojtogatni kezdte őt. A sértett minden erejével védekezett és sikerült a szorításból kiszabadulnia, azonban a vádlott a földön fekve még többször ököllel fejen ütötte. A vádlott a látványtól megijedve felhagyott a bántalmazással és elment dolgozni. A magatehetetlen sértettet aznap később találták meg és szállították kórházba súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülései miatt. A sértett bántalmazás miatti halála kizárólag a folyamatos védekezése, ellenállása miatt maradt el.

A sértett végül a szakszerű orvosi kezelés ellenére vírusfertőzés miatt a kórházban elhalálozott.

A főügyészség a vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására időskoránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

Előző sztori

Macron: mi nem állunk háborúban az orosz néppel

Következő sztori

Baby boom a muflonoknál