Megloptak egy idős nőt Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki szerda délelőtt lopott meg egy idős nőt Szegeden.

A megalapozott gyanú szerint a férfi szerda délelőtt Szegeden az egyik szupermarket előtt kifigyelte, hogy a sértett nagyobb összeget vesz ki a bankautomatából. Ezután a gyanúsított követte a nőt, majd amikor a sértett háta mögé került kitépte a kezéből a táskáját, eltulajdonítva ezzel mintegy 450 ezer forintot, okiratokat és mobiltelefont.

A férfit a rendőrök 24 órán belül azonosították és egy szegedi panzióban elfogták, azonban addigra a pénz felét már elköltötte.

A kifosztás bűntette miatt indult büntetőeljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. A férfi a bűncselekményt röviddel szabadságvesztés büntetéséből való szabadulását követően követte el, előző elítélései miatt többszörös és különös visszaesőnek minősül.

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását.

Előző sztori

Erősödött a forint

Következő sztori

A kormány felszámolná az illegálisan lerakott hulladékot