Krimi

„Meg kell szurkálnia valakit”-egy kormányablakban dolgozót fenyegetett a vádlott

„Meg kell szurkálnia valakit”-egy kormányablakban dolgozót fenyegetett a vádlott

2022. március 29., kedd
„Meg kell szurkálnia valakit”-egy kormányablakban dolgozót fenyegetett a vádlott

Terrorcselekménnyel fenyegetés bűntette miatt két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott egy korábban kamionsofőrként dolgozó férfit kedden első fokon a Szegedi Törvényszék.

A vádlottat egy szabálysértés miatt tavaly február 28-áig eltiltották a járművezetés valamennyi kategóriájától. Nem egészen két héttel az eltiltás lejárta előtt a teherautót vezető férfit Szolnokon megállította a rendőrség, és kiderült, hogy nincs érvényes jogosítványa.

A vádlott az eltiltás lejártát követő napon megjelent a mórahalmi kormányablakban, hogy új jogosítványt igényeljen. A szakügyintéző azonban közölte vele, hogy mivel újabb szabálysértése miatt három hónapra ismét bevonták a vezetői engedélyét, erre nincs lehetőség. A férfi erre feldúltan távozott a hivatalból. Ezután az egyik közösségi oldalon az általa kezelt – megfogalmazása szerint „Hitler után szabadon” elnevezett – Zsolt Adolf profilon azt írta egy bejegyzésben, hogy kéri a jogosítványát, mert ellenkező esetben „meg kell szurkálnia valakit”. Nehezményezte, hogy a jogosítványát nem adják vissza, és nevén nevezve megfenyegette az ügyintézőnőt, hogy költözzön el a városból, mert nincs biztonságban.

A fenyegetés – ismerősökön keresztül – eljutott az ügyintézőhöz, és az benne és a kormányhivatal dolgozóiban is félelmet keltett. A vádlott március 3-án meg is jelent a járási hivatalban, de nem engedték be, értesítették a rendőrséget.

A férfi a szakértői vélemény szerint paranoid személyiségzavarban szenved, kóros elmeállapota közepes fokban korlátozta beszámítási képességét.

MTI

Fotó: illusztráció (hronika.info)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.