Tudomány

Lezárult a Pick Szeged Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közös projektje

Lezárult a Pick Szeged Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közös projektje

2022. március 24., csütörtök
Lezárult a Pick Szeged Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közös projektje

A projektben kidolgozott új termékelőállítási módszereknek, technológiáknak köszönhetően tovább nőtt a termékelőállítási folyamatok hatékonysága, miközben a termékek jól megszokott minősége nem változott.

TakácsIstván, aPick SzegedZrt. vezérigazgatója ismertette a közös munka részleteit. Tőle megtudtuk, hogy a következő években egy új szalámigyárat fognak majd építeni, és projekt erősen kapcsolódott ehhez is.

Takács István elmondta, hogy négy évig dolgoztak ezen a projekten mind a Pickben, mind pedig a Szegedi Tudományegyetemen. Ismertette, hogy a szegedi egyetemmel hosszú évekre visszanyúló együttműködési kapcsolata van a cégnek. Kiemelte, céljuk az, hogy az oktatás területén is építsenek egymásra.

A Pick Szeged Zrt. elkötelezett amellett, hogy a hallgatók fejlődését szorgalmazza, és gyakornoki helyeket is szeretnénk biztosítani a hallgatóknak

-fogalmazott Takács István.

A beszámolóból kiderült, hogy a szalámielőállítás folyamatait vizsgálták a Szegedi Tudományegyetem kutatói és hallgatói, illetve hogy az egész projekt hét alprojektet foglalt magában:

  1. A megfelelő alapanyagok biztosítását vizsgálták
  2. Füstölési eljárásokat vizsgáltak
  3. Penészképződés folyamatát vizsgálták
  4. Különböző klímatechnológiákat vizsgáltak
  5. Az automatizálási folyamatokat vizsgálták  
  6. A csomagolásfejlesztést vizsgálták
  7. A húskészítmények eltarthatóságának növelését vizsgálták

Sikeres időszakot, sikeres projektet tudunk magunk mögött

-zárta tájékoztatását Takács István, és köszönetet mondott a Szegedi Tudományegyetemnek, hogy részt vettek a projektben.

Dr. Csóka Ildikó, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai főigazgatója úgy fogalmazott, hogy egy sokoldalú, egymásra épülő komplex projekt lezárásáról beszélünk.

A tudás termelése mellett a tudás értékesítése is feladata a SZTE-nek

-folytatta.

Az egyetem stratégiai főigazgatója kiemelte, hogy ebben a projektben egy csapatként működtek a különböző területekről érkező kutatók. Rátért arra, hogy az egyetem számára rendkívül fontosak az olyan ipari kapcsolatok, amilyen az egyetem és a Pick Szeged Zrt. között van.

Szeretném, ha a továbbiakban ez a kapcsolat megerősödne. Állunk elébe az újabb feladatoknak!

-fogalmazott Dr. Csóka Ildikó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.