Lezárult a Pick Szeged Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közös projektje

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A projektben kidolgozott új termékelőállítási módszereknek, technológiáknak köszönhetően tovább nőtt a termékelőállítási folyamatok hatékonysága, miközben a termékek jól megszokott minősége nem változott.

Takács István, a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója ismertette a közös munka részleteit. Tőle megtudtuk, hogy a következő években egy új szalámigyárat fognak majd építeni, és projekt erősen kapcsolódott ehhez is.

Takács István elmondta, hogy négy évig dolgoztak ezen a projekten mind a Pickben, mind pedig a Szegedi Tudományegyetemen. Ismertette, hogy a szegedi egyetemmel hosszú évekre visszanyúló együttműködési kapcsolata van a cégnek. Kiemelte, céljuk az, hogy az oktatás területén is építsenek egymásra.

A Pick Szeged Zrt. elkötelezett amellett, hogy a hallgatók fejlődését szorgalmazza, és gyakornoki helyeket is szeretnénk biztosítani a hallgatóknak

-fogalmazott Takács István.

A beszámolóból kiderült, hogy a szalámielőállítás folyamatait vizsgálták a Szegedi Tudományegyetem kutatói és hallgatói, illetve hogy az egész projekt hét alprojektet foglalt magában:

  1. A megfelelő alapanyagok biztosítását vizsgálták
  2. Füstölési eljárásokat vizsgáltak
  3. Penészképződés folyamatát vizsgálták
  4. Különböző klímatechnológiákat vizsgáltak
  5. Az automatizálási folyamatokat vizsgálták  
  6. A csomagolásfejlesztést vizsgálták
  7. A húskészítmények eltarthatóságának növelését vizsgálták

Sikeres időszakot, sikeres projektet tudunk magunk mögött

-zárta tájékoztatását Takács István, és köszönetet mondott a Szegedi Tudományegyetemnek, hogy részt vettek a projektben.

Dr. Csóka Ildikó, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai főigazgatója úgy fogalmazott, hogy egy sokoldalú, egymásra épülő komplex projekt lezárásáról beszélünk.

A tudás termelése mellett a tudás értékesítése is feladata a SZTE-nek

-folytatta.

Az egyetem stratégiai főigazgatója kiemelte, hogy ebben a projektben egy csapatként működtek a különböző területekről érkező kutatók. Rátért arra, hogy az egyetem számára rendkívül fontosak az olyan ipari kapcsolatok, amilyen az egyetem és a Pick Szeged Zrt. között van.

Szeretném, ha a továbbiakban ez a kapcsolat megerősödne. Állunk elébe az újabb feladatoknak!

-fogalmazott Dr. Csóka Ildikó.

Előző sztori

Anya és lánya futtatott prostituáltakat Szegeden

Következő sztori

Újabb nyugdíjemeléseket tervez a kormány