Sport

Horváth Krisztofer az U21-es válogatottban

Horváth Krisztofer az U21-es válogatottban

2022. március 16., szerda
Horváth Krisztofer az U21-es válogatottban

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia kiváló formában lévő középpályását, Horváth Krisztofert is beválogatta Gera Zoltán szövetségi kapitány a San Marino és a Lengyelország elleni Eb-selejtezőre készülő U21-es magyar válogatott keretébe.

Az U21-es magyar válogatott a novemberi, izraeli vereséggel gyakorlatilag elvesztette az esélyét arra, hogy csoportja második helyén végezzen, de négy Eb-selejtezője még hátra van a sorozatból, ezek közül kettőt a következő két hétben játszik le: március 24-én San Marinót fogadja a Hidegkuti-stadionban, majd öt nappal később a lengyelországi Zabrzében mérkőzik meg a házigazdákkal.

Gera Zoltán szövetségi edző kijelölte a két mérkőzésre készülő keretét, amelybe először kapott meghívót a Szeged-Csanád Grosics Akadémiában kiemelkedően teljesítő Horváth Krisztofer. A kék-feketék kiválósága 2002-es születésű, vagyis fiatalabb a korosztálynál, és akár a következő Eb-selejtező sorozatban is szerepelhet majd az U21-esek közt.

Tavaszi gólzápor
Horváth Krisztofer a Szeged-Csanád GA eddigi nyolc tavaszi bajnokiján nyolc gólt szerzett, összességében pedig már tizenhárom találatnál jár, ezzel harmadik a Merkantil Bank Liga góllövő listáján. Mindezek tükrében nem csoda, hogy a fiatal játékos felkeltette Gera Zoltán figyelmét, aki a Tisza-partiak vasárnapi, Soroksár elleni mérkőzését a helyszínen tekintette meg.

–Hosszú volt a négyhónapos szünet, sok minden történt a játékosok életében, mióta utoljára a válogatottban jártak. Voltak, akik előreléptek ebben az időszakban, míg mások kevesebb sikerrel próbáltak előrébb jutni a karrierjükben, és jelenleg kevesebbet játéklehetőséget kapnak, mint ősszel–mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán szövetségi edző.– Az előttünk álló mérkőzésekre meghívtunk néhány új játékost is, ők mindannyian jó teljesítményt nyújtottak az elmúlt hónapokban, kiérdemelték a meghívót, kíváncsian várom, milyen teljesítményre lesznek képesek a válogatottban. Két teljesen más jellegű mérkőzés vár ránk, San Marino ellen hazai pályán kötelező a siker, a lengyelek viszont nagyon erősek, idegenben roppant nehéz meccs vár ránk. A döntetlennel végződő hazai selejtezőnk jó kiindulási pont lehet ellenük, de a szegedinél is jobb teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy pozitív eredményt érjünk el Lengyelországban – tette hozzá.

Az U21-es magyar válogatott kerete:
Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham United), Auerbach Martin (Csákvár), Veszelinov Dániel (DAC)
Védők: Balogh Botond (Parma), Tamás Olivér (Paksi FC), Mocsi Attila (ZTE FC), Várkonyi Bence (MTK Budapest), Csóka Dániel (AFC Wimbledon), Iyinbor Patrick (Vasas)
Középpályások: Kusnyir Erik (DVSC), Major Sámuel (Admira Wacker), Hidi M Sándor (Vasas), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Komáromi György (Puskás Akadémia), Csongvai Áron (Újpest FC), Szabó Bálint (Paksi FC), Szendrei Norbert (MOL Fehérvár FC), Mezei Szabolcs (MTK Budapest)
Támadók: Kiss Tamás (Cambuur), Horváth Krisztofer (Szeged), Skribek Alen (Puskás Akadémia), Németh András (Genk)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.