Hétfőtől nem kell maszk, a védettségi igazolványt is felfüggesztik

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy a kedvező járványhelyzetre tekintettel az Operatív Törzs úgy döntött: a nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan a magyar kormány is kivezeti a járványügyi szabályokat.

Mivel az ötödik hullám lecsengőben van, ezért két terület kivételével hétfőtől mindenhol eltörli a kormány a maszkviselés szabályait – jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Egyedül az idősotthonokban és a szociális intézményekben lesz továbbra is kötelező a maszkviselés.

Felfüggesztik továbbá az oltási igazolványra vonatkozó szabályokat is, továbbá a pedagógusok munkavégzéséhez sem lesz kötelező az oltás felvétele.

A továbbiakban a munkáltatók sem írhatják elő a munkáltatóiknak a kötelező oltást, ez alól egyedül az egészségügyben dolgozók képeznek kivételt.

Az egészségügyi veszélyhelyzetet egy esetleges hatodik hullám miatt ugyan fenntartják, de Gulyás szerint ha lesz is újabb hullám, a szakértők szerint még a mostaninál is kedvezőbben alakul majd.

Előző sztori

Orbán Viktor: a háborút semmilyen cél érdekében nem lehet elfogadni

Következő sztori

Lottózót és plébániát fosztottak ki Domaszéken és Szegeden