Politika

Furcsa bizottsági döntés: a város pénzén kampányolnának Botkáék?

Furcsa bizottsági döntés: a város pénzén kampányolnának Botkáék?

2022. március 2., szerda
Furcsa bizottsági döntés: a város pénzén kampányolnának Botkáék?

A szerdai Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság ülésen beterjesztettek egy módosítást a képviselői alap elszámolására vonatkozóan. A szegedi Fidesz alelnöke szerint a baloldali városvezetés így próbálja plusz kampányforráshoz juttatni Mihálik Edvint.

Tápai Péter elmondta, az egyéni képviselői mandátummal rendelkező képviselőnek – a listáról bejutottaknak nem – van egy keretük, amit a saját körzetükben használhatnak fel különböző tevékenységre. Eddig ennek a 70 százalékát olyan kötelező feladatokra kellett elkölteni, mint például a járdaépítés, vagy parkosítás. A maradék 30 százalékot szabadon használhatták fel a képviselők – magyarázta.

Ezt az arányt most módosították. A szabadon felhasználható keret arányát felemelték 40 százalékra, feltehetően a kampány miatt – vélelmezi Tápai, aki szerint Botkáék a város pénzéből akarják Mihálik Edvin országos kampányát segíteni.

Mint ismeretes, Mihálik Edvin az ellenzék Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerületben induló képviselőjelöltje a 2019-es önkormányzati választáson megnyerte a saját körzetét, így most ő is több, szabadon felhasználható forráshoz jutott a bizottság döntése által. Érdekesség, hogy Mihálffy Béla is nyert egyéniben, így a Fidesz képviselőjelöltjét is érinti a módosítás.

Szerettük volna megtudni a városvezetéstől, hogy mi indokolta a módosítást, cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.