Furcsa bizottsági döntés: a város pénzén kampányolnának Botkáék?

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szerdai Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság ülésen beterjesztettek egy módosítást a képviselői alap elszámolására vonatkozóan. A szegedi Fidesz alelnöke szerint a baloldali városvezetés így próbálja plusz kampányforráshoz juttatni Mihálik Edvint.

Tápai Péter elmondta, az egyéni képviselői mandátummal rendelkező képviselőnek – a listáról bejutottaknak nem – van egy keretük, amit a saját körzetükben használhatnak fel különböző tevékenységre. Eddig ennek a 70 százalékát olyan kötelező feladatokra kellett elkölteni, mint például a járdaépítés, vagy parkosítás. A maradék 30 százalékot szabadon használhatták fel a képviselők – magyarázta.

Ezt az arányt most módosították. A szabadon felhasználható keret arányát felemelték 40 százalékra, feltehetően a kampány miatt – vélelmezi Tápai, aki szerint Botkáék a város pénzéből akarják Mihálik Edvin országos kampányát segíteni.

Mint ismeretes, Mihálik Edvin az ellenzék Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerületben induló képviselőjelöltje a 2019-es önkormányzati választáson megnyerte a saját körzetét, így most ő is több, szabadon felhasználható forráshoz jutott a bizottság döntése által. Érdekesség, hogy Mihálffy Béla is nyert egyéniben, így a Fidesz képviselőjelöltjét is érinti a módosítás.

Szerettük volna megtudni a városvezetéstől, hogy mi indokolta a módosítást, cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.

Előző sztori

A bölcsészkar is állást foglalt az orosz-ukrán helyzetről

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Szeged első téli olimpiai érmeseit köszöntötték