Betiltja a gabonakivitelt Magyarországról a kormány

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy István elmondta a bejelentéssel kapcsolatban az RTL-nek, hogy az orosz-ukrán háború miatti áremelkedésre reagál a kormány döntése.

Még ma várható annak a kormányrendeletnek a megjelenése, amely megtiltja a gabona kivitelét Magyarországról. Ennek oka, hogy az orosz-ukrán háború miatt emelkedésnek indult a gabona ára a tőzsdéken. Ukrajna a világ legnagyobb gabonaexportőre, emellett ők termelik és exportálják napraforgóolajból a legtöbbet.

A háború miatt a búza ára 14 éve nem látott magasságokban van, illetve várhatóan az étolaj világpiaci ára is emelkedni fog.

Február 28-án Nagy István Mihálffy Bélával, Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerületben induló fideszes képviselőjelölttel közösen tartott lakossági fórumot Zákányszéken. Az agrárminiszter többek között itt is megemlítette, hogy drágulásra kell számítani. „Nem lesz olcsó az élelmiszer a háború következtében” – fogalmazott Nagy. Helyszíni tudósításunkat az eseményről itt olvashatja:

Videó!
Előző sztori

„A háború nem arra való, hogy bárki is kampányoljon vele” – a szegedi utca emberét kérdeztük az orosz-ukrán konfliktusról

Következő sztori

Újra Szegeden fotóznak a Google autói