Sport

A Pécs elleni győzelmével bejutott a középházba a Szedeák

A Pécs elleni győzelmével bejutott a középházba a Szedeák

2022. március 20., vasárnap
A Pécs elleni győzelmével bejutott a középházba a Szedeák

A Naturtex-SZTE-Szedeák 106-95-re legyőzte a Pécsi VSK csapatát a férfi kosárlabda NBI/A alapszakaszának utolsó előtti fordulójában, ezzel biztossá vált, hogy Simándi Árpád tanítványai a középházban folytatják a bajnokságot.

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 25. forduló
Naturtex-SZTE-Szedeák–Pécs 106–95 (33–22, 27–26 22–20, 24–27)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 1300 néző. Vezette: Mészáros, Söjtöry, Makrai.
Naturtex-SZTE-Szedeák:
Persons 26/3, Polányi 6/6, Cook 14/3, Bognár 15/3, Alston 17. Cserék: Davis 16/6, Keller 2, Kerpel-Fronius 7/3, Szatmári 3. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Pécs: Haynes-Jones 29/18, Illés 18/6, Carpenter 11/3, Ivosev 18, Kalmár 2. Cserék: Popadic, Bíró 15/3, Goldring 2, Futó, Farkas. Vezetőedző: Andrija Csirics.

Simándi Árpád: –Sok problémánk volt a héten, nem tudtunk rendesen edzeni, de a lényeg a győzelem volt ma, ehhez gratulálok a srácoknak! Ahhoz, hogy a play-offba bejussunk, ennél jobb játék kell támadásban és védekezésben is. Hiába dobtunk százhat pontot, nem volt olyan kollektív a támadójátékunk, mint amit szeretnénk. A Pécsnek sok veszíteni valója nem volt a mai mérkőzésen, de jobban kell védekeznünk ahhoz, ha komolyabb célokat akarunk elérni. A legfontosabb a győzelem volt, így biztosan bent vagyunk a középházban, innentől dolgoznunk kell tovább azon, hogy még jobbak legyünk. Sok sikert kívánok a Pécsnek a bent maradáshoz és a play-out elkerüléséhez!

Andrija Csirics: –Pontosan tudom, milyen nehéz Szegeden játszani. Két kezdőjátékosunk hiányzott ma, egy harmadik pedig családi problémákkal küzd, persze ez nem kifogás. Egy kicsit sikerült felrázni a csapatomat, mégha fáradtan is mozogtunk néha védekezésben, de más ritmusban játszottunk, mint a legutóbbi két mérkőzésünkön. Nagyon fontos meccs jön most a Paks ellen, erre koncentrálunk, a Szegednek pedig gratulálok és sok sikert kívánok!

A Szedeák jövő szombaton az Alba ellen zárja az alapszakaszt Székesfehérváron.

Fotó: Szedeák

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.