Közélet

A jövő épül Újszentivánon: új bölcsődeszárnyat kapott a település

A jövő épül Újszentivánon: új bölcsődeszárnyat kapott a település

2022. március 24., csütörtök
A jövő épül Újszentivánon: új bölcsődeszárnyat kapott a település

A 141 milliós kormányzati támogatásból elkészült új szárnnyal a 10 évvel ezelőtt épített bölcsődét bővítették. Emellett új játékok is érkeztek, amivel modern, mindent kielégítő közeget tudnak biztosítani a gyermekeknek.

Az ünnepélyes átadón Juhász Tibor, Újszentiván polgármestere úgy fogalmazott, hogy Magyarországgal együtt Újszentiván is halad előre. Rámutatott, hogy ezt bizonyítja az is, hogy jövő épül a településen, és ahogy ő fogalmazott:

Ezt a jövőt a gyermekeink jelentik számunkra.

Az alpolgármester kitért arra, hogy az új lakóparkok és a kormány otthonteremtési támogatásaival Újszentiván is gyarapodik, és a bölcsőde új épületrészével 14 gyermekkel tudták növelni az intézmény kapacitását.

Juhász Tünde kormánymegbízott az átadóünnepségen úgy fogalmazott, hogy kevés hosszabb távú befektetés van a bölcsődéknél. Kitért arra, hogy bölcsődék nélkülözhetetlen fontossággal bírnak a munka és a család életében, hogy a szülők biztonságos körülmények között tudhassák gyermekeiket. Kiemelte, hogy a kormány azért dolgozik, hogy minden családnak lehetősége legyen ilyen módon elhelyezni a gyerekeiket.

Jelenleg háromszor több bölcsőde van Magyarországon, mint volt 2010-ben

-hangsúlyozta a kormánymegbízott.

Bartók Csaba, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő-jelöltje varázslathoz és csodához hasonlította a kormány családpolitikáját. Majd kiemelte azt is, hogy Magyarországon egyre több a házasság, és a válások száma pedig lecsökkenőben van. Ismételten kitért arra, hogy Magyarországon szépen fejlődik minden, de a családpolitikával csoda történik. A képviselő-jelölt beszédében hangsúlyozta, hogy azt kívánja Újszentivánnak, hogy azon az úton haladjon tovább, amin eddig is.

Lassan lehet nézni a telket egy harmadik bölcsődeszárnynak is

-zárta gondolatait Bartók Csaba.

Fotó: Sándor Judit

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.