Meteor

Visszatér a szél Szegedre, riasztást adtak ki a megyénkre

Visszatér a szél Szegedre, riasztást adtak ki a megyénkre

2022. február 2., szerda
Visszatér a szél Szegedre, riasztást adtak ki a megyénkre

Alig telt el két nap a Malik viharciklon tombolása óta, amely igencsak sok feladattal látta el a katasztrófavédelem embereit. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szerdán újra viharos erejű széllökések tépázhatják meg az hazánk nagy részét.

https://szegedma.hu/2022/01/szegedet-sem-kimelte-a-szelvihar

Kiadták a riasztást

A keleti megyék kivételével az egész országra vonatkozik az OMSZ riasztása, amely ma éjfélig lesz érvényben: Csongrád-Csanád megye is 1. fokú zónába esik, amely azt jelenti, hogy

a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Kép: met.hu

Viharos szél jöhet

Az északnyugatira forduló szelet a keleti, északkeleti megyék kivételével nagy területen kísérhetik viharos (általában 65-85 km/h-s) lökések. Főként az Észak-Dunántúlon, a Balaton térségében, különösen a záporos csapadékgócokban a déli, délutáni órákban 90 km/h-t meghaladó lökések is lehetnek. Csütörtökre virradó éjszaka veszít erejéből a szél - írják közleményükben.

Így hárították el a veszélyt

A vasárnapi szélvihar következtében rengeteg fa vált veszélyessé. Olvasónk, Petrács Alex drónpilóta Szatymazon a DORT speciális mentőcsapatot segítette, akik több fát is instabilnak minősítettek a helyszíni felmérés alapján. A csapat a helyszinre érve a veszélyhezetet az elektromos ellátás kimaradása nélkül elhárította - tudatta velünk Petrács, aki egy látványos videót is készített a mentésről.

https://www.youtube.com/watch?v=XphnFcvc9mM&feature=emb_title
Videó: Alexfly Vision / Petrács Alex

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.