Közérdekű

Új PCR mintavételi pont működik az SZTE ETSZK újszegedi épületében

Új PCR mintavételi pont működik az SZTE ETSZK újszegedi épületében

2022. február 3., csütörtök
Új PCR mintavételi pont működik az SZTE ETSZK újszegedi épületében

Már nemcsak önkéntes és kirendelt hallgatóival segíti a koronavírus járványügyi védekezést az SZTE ETSZK, hanem február elsejétől új PCR mintavételi állomás működik Újszegeden, a Népkert sori épületében - tudatták az egyetem honlapján.

Mint írják, a Szegedi Tudományegyetemet az Országos Mentőszolgálat kereste meg azzal az igénnyel, hogy a mintavételi folyamatok támogatásához szükségük lenne egy újszegedi állomásra. Az egyeztetések után az SZTE készséggel az OMSZ rendelkezésére bocsátotta a területet.

A mintavétel háziorvosi megrendelés alapján, a mentőszolgálat által egyeztetett időpontban, hétfőtől-péntekig 8.00 és 20.00 óra között a szakmai protokollnak, eljárásrendnek megfelelően történik.

Az SZTE ETSZK felhívja a figyelmet, hogy az új PCR mintavételi pont, az ETSZK Temesvári körúti épületének orvosi rendelője, kizárólag a Népkert sor felől közelíthető meg. A főbejáraton való közlekedés csak oktatási célokat szolgál továbbra is, ezért kérik a mintavételre érkezők együttműködését.

via SZTE Info / Kiemelt kép: SZTE Info

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.