Tovább özönlenek a migránsok Szeged környékére

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két napja írtunk arról, hogy illegális bevándorlók üresen álló tanyákat foglaltak el Domaszéknél, akik ellen végül a rendőrök – a helyi polgárőrség segítségével – sikeres intézkedést hajtottak végre. Azonban továbbra is égető problémát okoznak a jogtalan határátlépők: ma reggelre száznál is több migránst fogtak el Szeged környékén

Több csoportban kapták el őket

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel és az osztrák rendőrökkel együttműködve tegnap éjszaka és ma hajnalban több nagyobb csoport illegális bevándorlót kapott el:

összesen 157 migránst tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom külterületén.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, török, palesztin és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Előző sztori

Gulyás Gergely: május elsejéig érvényes marad a védettségi igazolvány

Következő sztori

Nagyon bízik a magyar államban a vagyonnyilatkozata alapján Mihálik Edvin