Illegális bevándorlás

Tovább özönlenek a migránsok Szeged környékére

Tovább özönlenek a migránsok Szeged környékére

2022. február 3., csütörtök
Tovább özönlenek a migránsok Szeged környékére

Két napja írtunk arról, hogy illegális bevándorlók üresen álló tanyákat foglaltak el Domaszéknél, akik ellen végül a rendőrök - a helyi polgárőrség segítségével - sikeres intézkedést hajtottak végre. Azonban továbbra is égető problémát okoznak a jogtalan határátlépők: ma reggelre száznál is több migránst fogtak el Szeged környékén

Több csoportban kapták el őket

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel és az osztrák rendőrökkel együttműködve tegnap éjszaka és ma hajnalban több nagyobb csoport illegális bevándorlót kapott el:

összesen 157 migránst tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom külterületén.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, török, palesztin és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.