A migránsok már a spájzban vannak? Két üresen álló tanyára is betörtek Domaszéknél az illegális bevándorlók

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Annak ellenére, hogy az egyenruhásaink éjt nappallá téve intézkednek az illegális bevándorlók és az őket segítő embercsempészek ellen, szinte lehetetlen mindenkit megállítani a határ közelében. A mostani incidenshez azonban nem igen láttunk még hasonlót: két domaszék környéki tanyát is elfoglaltak a migránsok.

A polgárőrök akadtak rájuk

A domaszéki polgárőrség (amely, a határvédelmi polgárőr tagozat tagja) 2022. január 30-án délután, a viharos idő ellenére a két gépkocsival és négy fő polgárőrrel látott el szolgálatot és a tanyavilág ellenőrzésére indultak – olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének a weboldalán.

Varga Pál, a domaszéki egyesület elnöke elmondta, hogy a tanyavilág ellenőrzése során az alapos helyismerettel rendelkező polgárőrök az egyik üres tanyában mozgást észleltek, így ellenőrizték azt. A polgárőrök jól gondolták, hogy valami nem stimmel a helyszínnel, ugyanis

a tanyában 12 fő illegális bevándorlót találtak, akiket a rendőrség kiérkezéséig feltartóztattak, majd a hatóságnak átadták őket.

Fotó: Polgárőrség

Fülest is kaptak a migránsokról

Egy lakossági bejelentés is érkezett a felderítő akcióval párhuzamosan, szintén egy tanyáról, amit feltörhettek a migránsok. Az oda érkező járőrpáros szintén illegális bevándorlókkal találta szembe magát, akik a rendőrök kiérkezéséig biztosították a helyszínt.

A polgárőrség munkatársai arra kérik a lakosságot, amennyiben illegális bevándorlókról szereznek tudomást, vagy olyan tanyát látnak, ami elhagyatott, de mégis mozgás van körülötte, hívják a polgárőrség 24 órában hívható +3630/621-39-40-es telefonszámát, vagy a Szegedi Határrendészeti Kirendeltséget a 0662/542-706-os telefonszámon.

Fotó: Polgárőrség

via www.csmpszsz.hu

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Farkas Sándor: új pályára áll az élelmiszeripar

Következő sztori

Stagnál Szegeden a koronavírus koncentrációja