Illegális bevándorlás

A migránsok már a spájzban vannak? Két üresen álló tanyára is betörtek Domaszéknél az illegális bevándorlók

A migránsok már a spájzban vannak? Két üresen álló tanyára is betörtek Domaszéknél az illegális bevándorlók

2022. február 1., kedd
A migránsok már a spájzban vannak? Két üresen álló tanyára is betörtek Domaszéknél az illegális bevándorlók

Annak ellenére, hogy az egyenruhásaink éjt nappallá téve intézkednek az illegális bevándorlók és az őket segítő embercsempészek ellen, szinte lehetetlen mindenkit megállítani a határ közelében. A mostani incidenshez azonban nem igen láttunk még hasonlót: két domaszék környéki tanyát is elfoglaltak a migránsok.

A polgárőrök akadtak rájuk

A domaszéki polgárőrség (amely, a határvédelmi polgárőr tagozat tagja) 2022. január 30-án délután, a viharos idő ellenére a két gépkocsival és négy főpolgárőrrel látott el szolgálatot és a tanyavilág ellenőrzésére indultak - olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének a weboldalán.

Varga Pál, a domaszéki egyesület elnöke elmondta, hogy a tanyavilág ellenőrzése során az alapos helyismerettel rendelkező polgárőrök az egyik üres tanyában mozgást észleltek, így ellenőrizték azt. A polgárőrök jól gondolták, hogy valami nem stimmel a helyszínnel, ugyanis

a tanyában 12 fő illegális bevándorlót találtak, akiket a rendőrség kiérkezéséig feltartóztattak, majd a hatóságnak átadták őket.

Fotó: Polgárőrség

Fülest is kaptak a migránsokról

Egy lakossági bejelentés is érkezett a felderítő akcióval párhuzamosan, szintén egy tanyáról, amit feltörhettek a migránsok. Az oda érkező járőrpáros szintén illegális bevándorlókkal találta szembe magát, akik a rendőrök kiérkezéséig biztosították a helyszínt.

A polgárőrség munkatársai arra kérik a lakosságot, amennyiben illegális bevándorlókról szereznek tudomást, vagy olyan tanyát látnak, ami elhagyatott, de mégis mozgás van körülötte, hívják a polgárőrség 24 órában hívható +3630/621-39-40-es telefonszámát, vagy a Szegedi Határrendészeti Kirendeltséget a 0662/542-706-os telefonszámon.

Fotó: Polgárőrség

via www.csmpszsz.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.