Közélet

Szemeteskonténer gyulladt ki tegnap egy szegedi panelben

Szemeteskonténer gyulladt ki tegnap egy szegedi panelben

2022. február 2., szerda
Szemeteskonténer gyulladt ki tegnap egy szegedi panelben

A szegedi tűzoltóknak és katasztrófavédőknek akadt dolguk bőven az elmúlt napokban: a viharos szél utáni kárelhárítások után kedden több tűzesethez és balesethez is riasztották a katasztrófavédelem embereit.

Füst áradt szét a lépcsőházban

Tegnap éjszaka kigyulladt a szemeteskonténer az egyik szegedi társasházban. A tízemeletes panelház lépcsőháza füsttel telítődött, de a lakók biztonságban elhagyták a lakásukat a mentés és az átszellőztetés idejére. A szegedi tűzoltók oltották el a lángokat, senki sem sérült meg.

Vásárhelyen kocsi lángolt

Szerencsére személyi sérülés nem történt ma hajnalban, amikor egy személyautó égett Hódmezővásárhelyen. Az egyik nagyáruház parkolójában gyulladt ki az autó, amit a város hivatásos egysége oltott el

Nem csak az égő autó miatt kellett riasztani vásárhelyen a tűzoltókat: tegnap gödörbe esett egy asszony kedden a családi házuk udvarán. A hozzátartozók riasztották a város hivatásos tűzoltóit, akik kézi erővel végezték el a mentést. Az ijedtség nagyobb volt mint a baj, az nőt sérülések nélkül emelték ki a gödörből.

Keddre is adott munkát Malik

A közeli épületeket és a gyalogosokat is veszélyeztette egy megdőlt fa Sándorfalván. Kedden reggel érkezett a bejelentés, a műszaki mentést a szegedi tűzoltók rövid idő alatt elvégezték. Csongrádon pedig egy nagy méretű fa dőlt az úttestre, melyet a csongrádi hivatásos tűzoltók távolítottak el.

Szatymazon a DORT speciális mentőcsapat hárította el a veszélyt, amit szintén meggyengült fák okoztak. Ide kattintva látványos drónvideót láthat az esetről, valamint megtudhatja, milyen idő várható ma.

Szükség volt a műszaki mentésre

Lesodródott az úttestről, majd felborult egy autó kedden este Szegednél, a 43-as úton. A szegedi hivatásos tűzoltók végezték el a műszaki mentést, mindkét utas megsérült. Egy kisteherautó pedig Fábiánsebestyén közelében borult fel szerdán kora reggel, a szentesi hivatásos és a fábiánsebestyéni önkéntes tűzoltókat riasztotta a helyszínre a főügyelet. Az egységek áramtalanították, majd kerekeire állították a járművet. Egy ember megsérült.

via Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.