Politika

Simor András keményen bírálta az ellenzék államfőjelöltjét

Simor András keményen bírálta az ellenzék államfőjelöltjét

2022. február 14., hétfő
Simor András keményen bírálta az ellenzék államfőjelöltjét

A Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke szerint Róna Péter cége a kétezres évek elején valótlan pénzügyi beszámolót állított össze.

Simor András 2007 és 2013 márciusa között volt a jegybank elnöke, nemrég pedig Facebook-bejegyzésében fakadt ki arra, hogy Róna Pétert jelöli a közös ellenzék köztársasági elnöknek. Egészen pontosan egy igen kellemetlen történetet osztott meg.

Történt ugyanis elmondása szerint, hogy a kétezres évek elején egy könyvvizsgálással is foglalkozó nemzetközi tanácsadó céget vezetett. Hét évet tartózkodott a cégnél, és minden ügyfél esetében aláírták a mérleget.

Minden esetben, kivéve egyetlen alkalmat, amikor nem írták azt alá és inkább lemondták a megbízatásukat: a NABI nevű vállalkozás ugyanis valótlan összegeket számolt fel Simor szerint bevételként, így a pénzügyi beszámoló sem mutatott valós képet.

Ennek a NABI nevű vállalkozásnak pedig történetesen Róna Péter volt az igazgatója.

A volt jegybankelnök azt is hozzáteszi, hogy ha valaki megkérdez a fővárosban olyan üzletembereket, akik kapcsolatban álltak Rónával, sok jót nem hall felőlük. Szerinte ,,egy teljesen erkölcstelen figura."

„El sem tudom képzelni, mit jelent ez a hír az ellenzéki összefogás egészére nézve” – zárta sorait.

(vg.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.