Ez a poszt a következő cikk része:

Tovább folytatódik az orosz invázió Ukrajnában >>>

Orbán Viktor: Nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba!

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A brüsszeli uniós csúcs után, péntek hajnalban a közösségi oldalára feltöltött videójában nyilatkozott a miniszterelnök, aki elmondta, hogy közösen elítélték Oroszország háborús lépéseit Ukrajnával szemben és döntöttek az egységes szankciók bevezetéséről.

Világossá tettem, hogy mi ki fogunk állni Magyarország nemzeti érdekei mellett és nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba

– fogalmazott a Orbán Viktor, és elmondta: a csúcson egyetértettek abban, hogy a háború semmilyen konfliktushelyzetre nem jelenthet megoldást. Hangsúlyozta, hogy az egységes szankciók nem érintik az energia területét, ezért Magyarország és az Unió többi tagállamának energiaellátása a szankciók ellenére is biztosított.

A kormányfő elmondta továbbá, döntés született arról, hogy több pénzt kell fordítani azoknak az országoknak a biztonságára, amelyek szomszédosak Ukrajnával, így Magyarországéra is.

Több pénzt kell fordítanunk a keleti határvédelemre.

A kormányfő leszögezte, hogy a csúcson egyetértettek abban: felelős magatartásra van szükség, elhamarkodott és felelőtlen nyilatkozatok csak rontják a helyzetet és veszélyeztetik az európai emberek biztonságát. A tárgyalások a NATO-ban folytatódnak.

Előző sztori

Az EU tagállamok vezetői megállapodtak az Oroszország elleni második szankciós csomagról

Következő sztori

Szegedről is segítenek: a Mátrix Közhasznú Alapítvány a háború menekültjeinek gyűjt