Politika

Szegedi Fidesz: a gyermekeink jövője a tét!

Szegedi Fidesz: a gyermekeink jövője a tét!

2022. február 3., csütörtök
Szegedi Fidesz: a gyermekeink jövője a tét!

Csütörtök délelőtt Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke és Mihálffy Béla, Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje tartottak sajtótájékoztatót, ahol a kormány adópolitikájáról és bérstratégiájáról beszéltek.

A kormány megfelelő módon tájékoztatja az állampolgárokat minden lépéséről és intézkedéséről, azonban Bartók Csaba kiemelte: a szegedi Fidesz fontosnak tartja a helyi lakosok naprakész információkhoz való jutását, hogy tudják, milyen úton haladunk a jólét felé.

Rendkívüli béremelések

Mind a piaci szektorban, mind a közfoglalkoztatásban nyomon követhető a bérek eddig még soha nem látott mértékű emelkedése, amelyet a minimálbér szintén lekövetett. A Márki-Zay Péter által vezetett ellenzék a Parlamentben folyamatosan a kormány ezen intézkedéseit próbálta szabotálni.

Az elmúlt 12 évben 172%-kal nőttek a bérek: a minimálbér bruttó 200 ezer forint, a szakmai minimálbér pedig bruttó 260 ezer forint az idei év kezdetétől.

A 2002 és 2010 közötti baloldali kormányzás csupán 47%-kal emelte a minimábéreket. 2009-ben például az SZJA 40%-os volt, ma ugyan ez a személyi jövedelemadó 15%-os - emelte ki Bartók.

Mindenki számára biztosítják a munkalehetőséget

A kormány célja mindig is az volt, hogy a magyar emberek számára biztosítsák a munkalehetőséget, amelyben szintén sikereket ért el: a munkanélküliség drasztikusan lecsökkent és soha nem látott mennyiségű magyar embernek van biztos megélhetése.

Az Európai Unión belül Magyarországon az elmúlt 12 évben csökkentek a legnagyobb mértékben a munkabért terhelő adók: 9,5% ponttal.

De nem csak ebben vagyunk csúcstartók. Ide sorolhatjuk a beruházásokat, fejlesztéseket és minden egyéb olyan területet, amelyben a magyar gazdaság kilőtt az EU-s átlaghoz képest - fogalmazott Bartók, és hozzátette: a kormány döntéseit a jövőben is ezek a célok fogják meghatározni, amelynek köszönhetően egyre közelebb kerülünk ahhoz a nyugat-európai bérhez, ami minden magyar embert megillet.

Soha nem látott gazdasági növekedés

A minimálbér emelkedés mellett a 25 év alattiak adómentességének is az ország gazdasági teljesítménye az alapja. Az intézkedés mintegy félmillió fiatalt érint, aminek köszönhetően 140 milliárd forint maradhat a zsebükben csak az idei évben.

Több tízezer forinttal is emelkedik a 25 év alattiak havi keresete az intézkedésnek köszönhetően - hangsúlyozta Mihálffy Béla.

Az a fiatal, akinek bruttó 200 ezer forintos a jövedelme, a napokban 30 ezer forinttal fog tud több fizetést kapni az SZJA mentesség révén.

A gyermekeink jövője a tét

A kormány elkötelezett abban, hogy a fiatalok számára is élhető és vonzó Magyarországot teremtsen. Mihálffy azt mondta, értük is döntünk az országgyűlési választásokon április 3-án, ne higyjünk annak a baloldalnak, amely egyszer már tönkre tette az országot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.