Szegedi Fidesz: a gyermekeink jövője a tét!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtök délelőtt Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke és Mihálffy Béla, Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje tartottak sajtótájékoztatót, ahol a kormány adópolitikájáról és bérstratégiájáról beszéltek.

A kormány megfelelő módon tájékoztatja az állampolgárokat minden lépéséről és intézkedéséről, azonban Bartók Csaba kiemelte: a szegedi Fidesz fontosnak tartja a helyi lakosok naprakész információkhoz való jutását, hogy tudják, milyen úton haladunk a jólét felé.

Rendkívüli béremelések

Mind a piaci szektorban, mind a közfoglalkoztatásban nyomon követhető a bérek eddig még soha nem látott mértékű emelkedése, amelyet a minimálbér szintén lekövetett. A Márki-Zay Péter által vezetett ellenzék a Parlamentben folyamatosan a kormány ezen intézkedéseit próbálta szabotálni.

Az elmúlt 12 évben 172%-kal nőttek a bérek: a minimálbér bruttó 200 ezer forint, a szakmai minimálbér pedig bruttó 260 ezer forint az idei év kezdetétől.

A 2002 és 2010 közötti baloldali kormányzás csupán 47%-kal emelte a minimábéreket. 2009-ben például az SZJA 40%-os volt, ma ugyan ez a személyi jövedelemadó 15%-os – emelte ki Bartók.

Mindenki számára biztosítják a munkalehetőséget

A kormány célja mindig is az volt, hogy a magyar emberek számára biztosítsák a munkalehetőséget, amelyben szintén sikereket ért el: a munkanélküliség drasztikusan lecsökkent és soha nem látott mennyiségű magyar embernek van biztos megélhetése.

Az Európai Unión belül Magyarországon az elmúlt 12 évben csökkentek a legnagyobb mértékben a munkabért terhelő adók: 9,5% ponttal.

De nem csak ebben vagyunk csúcstartók. Ide sorolhatjuk a beruházásokat, fejlesztéseket és minden egyéb olyan területet, amelyben a magyar gazdaság kilőtt az EU-s átlaghoz képest – fogalmazott Bartók, és hozzátette: a kormány döntéseit a jövőben is ezek a célok fogják meghatározni, amelynek köszönhetően egyre közelebb kerülünk ahhoz a nyugat-európai bérhez, ami minden magyar embert megillet.

Soha nem látott gazdasági növekedés

A minimálbér emelkedés mellett a 25 év alattiak adómentességének is az ország gazdasági teljesítménye az alapja. Az intézkedés mintegy félmillió fiatalt érint, aminek köszönhetően 140 milliárd forint maradhat a zsebükben csak az idei évben.

Több tízezer forinttal is emelkedik a 25 év alattiak havi keresete az intézkedésnek köszönhetően – hangsúlyozta Mihálffy Béla.

Az a fiatal, akinek bruttó 200 ezer forintos a jövedelme, a napokban 30 ezer forinttal fog tud több fizetést kapni az SZJA mentesség révén.

A gyermekeink jövője a tét

A kormány elkötelezett abban, hogy a fiatalok számára is élhető és vonzó Magyarországot teremtsen. Mihálffy azt mondta, értük is döntünk az országgyűlési választásokon április 3-án, ne higyjünk annak a baloldalnak, amely egyszer már tönkre tette az országot.

Előző sztori

Nagyon bízik a magyar államban a vagyonnyilatkozata alapján Mihálik Edvin

Következő sztori

Illegálisan feltuningolt autóval száguldoztak Szeged mellett, halálos baleset lett a vége