Megújul a röszkei állomás és a szentmihályi megálló

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged-Szabadka vasútvonal fejlesztésére tekintettel javában zajlik ezzel párhuzamosan egy pár másik beruházás is.

Mint ahogy a község azt Facebook-oldalán írja, a Szeged-Rendező és Röszke közötti vasútfejlesztés ,,lehetővé teszi a Budapest – Kelebia vasútvonal teljes kizárással járó fejlesztési munkáinak időszakában a tranzit áruforgalom kerülő útvonalon történő szervezését, elősegíti az interregionális kapcsolatokat Szeged és Szabadka nagyvárosok és vonzáskörzetük között.”

A projekttel kapcsolatos közbeszerzési eljárást 2019-ben kezdte meg a MÁV az Innovációs és Technológiai Minisztérium kérésére.

A Támogatási Szerződés alapján a kivitelezésre az egyéb elszámolható költségekkel együtt mintegy 41 milliárd forint áll rendelkezésre.A kivitelezéssel érintett szakasz hossza: 13,075 km.

Szeged-Szentmihály település is fejlesztést kap: egy teljesen új és akadálymentes megállóhelyet. A röszkei állomást teljesen átépítik. Mint a poszt fogalmaz, a szolgáltatási színvonal javítása érdekében az állomáson és a megállóhelyen P+R és B+R parkolók, esőbeállók, korszerű utastájékoztatás és térvilágítás is lesz.A vasútvonal villamosításához új villamos alállomás telepítése szükséges Szegeden, mely később bővíthető a Szeged–Makó vonal, illetve a békéscsabai irány villamosítása esetén.

A tervezet szerint a munkálatok elvégzése után 6 pár nemzetközi IC és 9 pár belföldi szerelvény közlekedhet az új útvonalon.

Előző sztori

Három hétig kérhetjük az Szja-bevallás tervezetek postázását

Következő sztori

Ez lehet a vég kezdete: enyhén javulnak a szennyvízadatok Szegeden