Gazdaság

Megújul a röszkei állomás és a szentmihályi megálló

Megújul a röszkei állomás és a szentmihályi megálló

2022. február 23., szerda
Megújul a röszkei állomás és a szentmihályi megálló

A Szeged-Szabadka vasútvonal fejlesztésére tekintettel javában zajlik ezzel párhuzamosan egy pár másik beruházás is.

Mint ahogy a község azt Facebook-oldalán írja, a Szeged-Rendező és Röszke közötti vasútfejlesztés ,,lehetővé teszi a Budapest - Kelebia vasútvonal teljes kizárással járó fejlesztési munkáinak időszakában a tranzit áruforgalom kerülő útvonalon történő szervezését, elősegíti az interregionális kapcsolatokat Szeged és Szabadka nagyvárosok és vonzáskörzetük között."

A projekttel kapcsolatos közbeszerzési eljárást 2019-ben kezdte meg a MÁV az Innovációs és Technológiai Minisztérium kérésére.

A Támogatási Szerződés alapján a kivitelezésre az egyéb elszámolható költségekkel együtt mintegy 41 milliárd forint áll rendelkezésre.A kivitelezéssel érintett szakasz hossza: 13,075 km.

Szeged-Szentmihály település is fejlesztést kap: egy teljesen új és akadálymentes megállóhelyet. A röszkei állomást teljesen átépítik. Mint a poszt fogalmaz, a szolgáltatási színvonal javítása érdekében az állomáson és a megállóhelyen P+R és B+R parkolók, esőbeállók, korszerű utastájékoztatás és térvilágítás is lesz.A vasútvonal villamosításához új villamos alállomás telepítése szükséges Szegeden, mely később bővíthető a Szeged–Makó vonal, illetve a békéscsabai irány villamosítása esetén.

A tervezet szerint a munkálatok elvégzése után 6 pár nemzetközi IC és 9 pár belföldi szerelvény közlekedhet az új útvonalon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.