Krimi

Követték az idős nőt, majd a lakására is bejutottak a szegedi tolvajok

Követték az idős nőt, majd a lakására is bejutottak a szegedi tolvajok

2022. február 7., hétfő
Követték az idős nőt, majd a lakására is bejutottak a szegedi tolvajok

Az idősek átverésére sajnos válogatott módszerekkel rendelkeznek a bűnözők, de azon az eseten, amelyet a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleménye ismertet mi is lefagytunk. Egy szegedi férfi letartóztatását kezdeményezték, aki az utcán követni kezdett egy idős nőt, majd a lakására bejutva társával kirabolták áldozatukat.

Az utcán szemelték ki

Az eset még tavaly december 2. napján történt dél körül. A férfi és társa Szegeden megláttak egy idős hölgyet az utcán, és elhatározták, hogy kirabolják, ezért követni kezdték a 80-as éveiben járó nőt. A lakásához érve azzal az ürüggyel kopogtattak be hozzá, hogy beázott az alatta levő üzlet és szeretnék megnézni, mi okozza azt.

A lakásba lépve a férfi és társa azonban egyből kutatni kezdtek és a sértett többszöri, a lakás elhagyására történő felhívása ellenére egy festményt, valamint a pénztárcájából 25 ezer forintot tulajdonítottak el.

Visszaeső bűnöző

A kifosztás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy a férfivel szemben hasonló jellegű bűncselekmények miatt több nyomozás van folyamatban.

Az ügyészi indítványnak helyt adott a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója és elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.