Követték az idős nőt, majd a lakására is bejutottak a szegedi tolvajok

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idősek átverésére sajnos válogatott módszerekkel rendelkeznek a bűnözők, de azon az eseten, amelyet a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleménye ismertet mi is lefagytunk. Egy szegedi férfi letartóztatását kezdeményezték, aki az utcán követni kezdett egy idős nőt, majd a lakására bejutva társával kirabolták áldozatukat.

Az utcán szemelték ki

Az eset még tavaly december 2. napján történt dél körül. A férfi és társa Szegeden megláttak egy idős hölgyet az utcán, és elhatározták, hogy kirabolják, ezért követni kezdték a 80-as éveiben járó nőt. A lakásához érve azzal az ürüggyel kopogtattak be hozzá, hogy beázott az alatta levő üzlet és szeretnék megnézni, mi okozza azt.

A lakásba lépve a férfi és társa azonban egyből kutatni kezdtek és a sértett többszöri, a lakás elhagyására történő felhívása ellenére egy festményt, valamint a pénztárcájából 25 ezer forintot tulajdonítottak el.

Visszaeső bűnöző

A kifosztás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy a férfivel szemben hasonló jellegű bűncselekmények miatt több nyomozás van folyamatban.

Az ügyészi indítványnak helyt adott a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója és elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Előző sztori

Alvásriadót hirdetett a Magyar Alvás Szövetség

Következő sztori

Újra Magyarország rendezi a vizes világbajnokságot!