Korrupcióval gyanúsítják a zuglói polgármestert

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Házkutatást tartottak az MSZP-s Horváth Csabánál, Zugló polgármesterénél. A politikust korrupcióval vádolják, aki együttműködik a hatóságokkal.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folyik a nyomozás, melyben a fizetős parkolási rendszerhez köthető visszaéléseket vizsgálják. A főügyészség a szerdai napon több helyszínen is kutatott, lefoglalásokat végzett, köztük a helyi önkormányzat épületében is.

A polgármestert és egy volt helyi politikust is gyanúsítottként hallgattak ki.

A megalapozott gyanú szerint 2016-ban a polgármester, aki abban az évben még csak a Fővárosi Közgyűlés tagja volt, társával a Zuglóban tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett társaságot, akiktől a nyereség felére tartottak igényt. 2017 szeptemberében egy helyi politikus megkereste ugyanazt a céget azzal, hogy nem a befolyását nem fogja a cég ellenében érvényesíteni, ha cserébe havi hárommillió forintot kap. Ezt az összeget az Ügyészség szerint a helyi politikus három alkalommal vette át.

Horváth Csaba közösségi oldalán azt írta: szerda reggel az ügyészség munkatársai jelentek meg a zuglói polgármesteri hivatalban, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél, valamint az otthonában. Hozzátette: az eljárás pontos okát egyelőre nem ismerik, de mindenben együttműködnek az ügyészséggel.

(MTI)

Előző sztori

Ez lehet a vég kezdete: enyhén javulnak a szennyvízadatok Szegeden

Következő sztori

Virtuális kiállítást ,,nyitott” a Móra Ferenc Múzeum