Politika

Korrupcióval gyanúsítják a zuglói polgármestert

Korrupcióval gyanúsítják a zuglói polgármestert

2022. február 23., szerda
Korrupcióval gyanúsítják a zuglói polgármestert

Házkutatást tartottak az MSZP-s Horváth Csabánál, Zugló polgármesterénél. A politikust korrupcióval vádolják, aki együttműködik a hatóságokkal.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folyik a nyomozás, melyben a fizetős parkolási rendszerhez köthető visszaéléseket vizsgálják. A főügyészség a szerdai napon több helyszínen is kutatott, lefoglalásokat végzett, köztük a helyi önkormányzat épületében is.

A polgármestert és egy volt helyi politikust is gyanúsítottként hallgattak ki.

A megalapozott gyanú szerint 2016-ban a polgármester, aki abban az évben még csak a Fővárosi Közgyűlés tagja volt, társával a Zuglóban tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett társaságot, akiktől a nyereség felére tartottak igényt. 2017 szeptemberében egy helyi politikus megkereste ugyanazt a céget azzal, hogy nem a befolyását nem fogja a cég ellenében érvényesíteni, ha cserébe havi hárommillió forintot kap. Ezt az összeget az Ügyészség szerint a helyi politikus három alkalommal vette át.

Horváth Csaba közösségi oldalán azt írta: szerda reggel az ügyészség munkatársai jelentek meg a zuglói polgármesteri hivatalban, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél, valamint az otthonában. Hozzátette: az eljárás pontos okát egyelőre nem ismerik, de mindenben együttműködnek az ügyészséggel.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.