Kilenc Csongrád-Csanád megyei projektet támogat a Tesco

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának tizedik fordulójában többek között a fenntartható ételkészítésbe bevezető foglalkozásokat, hátrányos helyzetű gyerekek boxoktatását, valamint a felelős állattartásra tanító rendezvényt is támogat Csongrád-Csanád megyében.

A helyi vásárlók a legtöbb voksot a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesületének fogyatékkal élő fiatalok táboroztatását célzó pályázatára adták le. Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a pályázatok megvalósításához.

Az „Ön választ, mi segítünk” tizedik fordulójában országosan több mint 2,1 millió zsetonnal szavaztak a Tesco vásárlói, a vállalat pedig összesen 42 millió forinttal járul hozzá 176 nyertes projekt megvalósításához.

Változatos programokkal pályáztak a megyénkben

Csongrád-Csanád megyében 9 pályázatra voksolhattak a vásárlók január 17. és február 13. között, a legtöbb zsetont pedig a szegedi Tesco Extra vásárlói dobták be. A helyi szervezetek a pályázat aktuális fordulójában idén is változatos, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, így a Tesco támogatásának köszönhetően például:

  • mozgásfejlesztő- és ösztönző programok,
  • a fenntartható élelmiszer-fogyasztást bemutató műhelymunka,
  • sérült fiataloknak szóló kulturális és sportprogramok
  • vagy a felelős állattartásra nevelő városi rendezvények

is megvalósulhatnak a régióban.

Fontos ügyek a szegedieknek

Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője elmondta, hogy a vállalat célja, hogy minél többet visszaadjon azoknak a közösségeknek, ahol a vásárlóik és munkatársaik élnek: épp ezért támogatják a korlátozott anyagi erőforrásokkal rendelkező, a környéken élők számára fontos szervezeteket. Az eddigi tíz fordulóban a vásárlók közel 23,5 millió szavazatot adtak le mintegy 1400 pályázatra, a közösségek pedig közel 365 millió forint támogatást nyertek kezdeményezéseik kivitelezésére.

Büszkék vagyunk rá, hogy évről évre támogathatunk egyedi és igazán hasznos programokat, köztük egyre több olyat, amely társadalmi felelősségvállalási célkitűzéseinkkel is összhangban van.

Akár négyszázezer forinthoz is juthat egy-egy projekt

A tizedik fordulóban 59 körzetből érkeztek az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, környezetvédő és -szépítő, valamint COVID egészségügyi kezdeményezések kategóriában pályázatok, melyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba.

Körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco, míg a különdíjasokat pályázatonként további 400 ezer forinttal jutalmazza.

Bővebb információ a programról a nyertes szervezetek listájával a www.tesco.hu/kozosseg oldalon található.Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából létrejött korábbi projekteket ezen a térképen lehet még megtekinteni.

Kiemelt kép: Tesco Sajtóosztály

Előző sztori

Dömötör Csaba: a baloldali vezetők magyar katonákat küldenének a hadszíntérre

Következő sztori

Pénteken rendkívüli tanácskozást tartanak a NATO-tagállamok vezetői