Két és fél milliárdból épül új sportkomplexum Lakiteleken

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Lakitelek Népfőiskola egyik épülete, a Kölcsey ház / Fotó: magyarepitok.hu

A szegedi Ferroép Zrt. építheti meg a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány sportcsarnokát, nettó 2 milliárd 625 millió forintért. A becsült ellenérték kevesebb, 2,5 milliárd forint volt. A lakiteleki fejlesztések tulajdonosa a kormány döntése nyomán a Szeged-Csanádi Püspökség.

A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Népfőiskola Alapítvány közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A fideszes Lezsák Sándor alapította szervezet Lakiteleken egy új sportkomplexumot és rendezvényközpontot kíván létrehozni, amelynek a tervezett neve: Kárpátia Rendezvényház. Funkcióját tekintve tornacsarnok, sportpálya és rendezvénytér egyben. Az épület

  • befoglaló mérete 54,4×54,5 méter,
  • a küzdőtér alapterülete 1202 négyzetméter, amely két motoros térelválasztóval három egyenlő részre osztható,
  • fix ülőhelyei 210,
  • mobil ülőhelyei 160,
  • mozgáskorlátozott férőhelyei 50

A nyertes Ferroép Zrt.-vel 2022. január 4-én írták alá a szerződést. Indult még a közbeszerzésen a kecskeméti Ver-Bau Kft. és a kiskunhalasi Modinvest Kft., valamint érvénytelen ajánlatot tett a budapesti EB Hungary Invest Kft.

Az NMI vette át 2017-től a kormány döntése nyomán a megszűnő – állami – Nemzeti Művelődési Intézet feladatait. Az NMI ügyvezetője Závogyán Magdolna, aki 2015 és 2018 között az emberi erőforrások tárca kultúráért felelős helyettes államtitkára is volt. A tulajdonos lakitelki Népfőiskola Alapítvány alapítója és kuratóriumának elnöke Lezsák Sándor fideszes képviselő, az Országgyűlés alelnöke.

A Népfőiskola a most épülő Hungarikum Liget leánykori neve. Ez egy hatalmas, 26 hektáros terület, amely az elmúlt években egy kiemelt, 30 milliárd forintos kormányzati beruházás keretében teljesen átalakult. A beruházás tulajdonosa a Szeged-Csanádi Püspökség lett. Úgy gondoltam, ha az egyház ezer éven át jó tulajdonos volt, akkor a következő ezerben is az lesz, ezért megkapta a létesítmény tulajdonjogát

– nyilatkozta tavalyelőtt szeptemberben Lezsák Sándor a vasarnap.hu lapnak. A beruházások célja Lezsák szerint az, hogy a Hungarikum Liget önfenntartó legyen.

via napi.hu

Előző sztori

Kijött a kormányrendelet, eddig marad érvényes a védettségi igazolvány

Következő sztori

Chovanecz Kata szerint a baloldal szegedi képviselőjelöltjei támogatják a migrációt