Egyetem

Indul az SZTE Szabadegyetem tavaszi szemesztere

Indul az SZTE Szabadegyetem tavaszi szemesztere

2022. február 13., vasárnap
Indul az SZTE Szabadegyetem tavaszi szemesztere

Buda László orvos pszichiáter, pszichoterapeuta Testi-lelki egyensúly, érzelmi érettség, párkapcsolati harmónia című előadásával szerdán megkezdődik aSzegedi Tudományegyetem Szabadegyetem tavaszi szemesztere.

Az intézmény közleménye szerint az ismeretterjesztő előadássorozat 29. szemeszterének középpontjában a koronavírus-világjárvány, illetve aszegedi felsőoktatás centenáriumához kötődően az egyetem múltja és hagyományai állnak.

Miről lesz szó?
A sorozatban az egyetem oktatói, kutatói és meghívott előadók hagyományosan olyan témákat mutatnak be, amelyek aktuálisak, érdekesek és sokakat érintenek. A tavaszi szemeszterben éppen ezért szól több előadás is a mindennapjok részévé vált pandémiáról, így a Covid-19 betegség lefolyását meghatározó genetikai tényezőkről vagy a járvány immunológiai vonatkozásairól.

Aszegedi felsőoktatás centenáriuma alkalmából az előadások között kiemelt hangsúlyt kap aSzegedi Tudományegyetem elmúlt száz éve: így a jogi kar története, az egyetem egykori rektora, Szent-Györgyi Albert munkássága, valamint az előd kolozsvári egyetem és aszegedi egyetem megalakulása.

A félév folyamán a kiemelt témákon kívül olyan különlegességek is szerepelnek az előadások között, minta keresztes hadjáratok és a középkori orvoslás, a csillagrobbanások, a mai Kína vagy Dante költészete.

Az előadás része az SZTE Szabadegyetem tantárgynak, a hallgatók kreditpontot kapnak érte.

Az előadások pedig - a korábbi szemeszterekhez hasonlatosan - utólag is megtekinthetők az SZTE Tudásportálján. Az érdeklődők az előadások után közvetlenül a helyszínen - az SZTE TIK kongresszusi termében - vagy a sorozat honlapján kérdéseket tehetnek fel az előadóknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.