Közérdekű

Hétmilliós, hordozható inkubátorral gazdagodott a szegedi Koraszülött Intenzív Osztálya

Hétmilliós, hordozható inkubátorral gazdagodott a szegedi Koraszülött Intenzív Osztálya

2022. február 1., kedd
Hétmilliós, hordozható inkubátorral gazdagodott a szegedi Koraszülött Intenzív Osztálya

A koraszülött csecsemők biztonságos szállítását segíti az a 7 millió forint értékű transzport inkubátor, amelyet az OTP Bank vásárolt az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Koraszülött Intenzív Osztályának a Humanitás Szociális Alapítvány közreműködésével.

Fél éve újult meg Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

A Koraszülött Intenzív Osztály (PIC) még 2021. júliusában költözött az SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika harmadik emeletére, ami hatalmas minőségi javulást eredményezett a veszélyben lévő csecsemők ellátásában, ugyanis a koraszülött gyermekek esetében súlyos kockázatot jelentenek a szállítási traumák. Az új helynek köszönhetően nagymértékben lerövidült a szülőszoba és a koraszülött intenzív osztály közötti út. - nyilatkozta Dr. Bereczki Csaba, az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ igazgatója.

Ennek az útnak a megtételéhez olyan lélegeztetésre és az életfunkciók ellenőrzésére alkalmas transzport inkubátorokra van szükség, amelyekben a csecsemőket biztonságosan eljuttathatjuk a szülőszobából a kórterembe. Ezt az igényt elégíti ki maradéktalanul a most kapott új inkubátor is.

https://szegedma.hu/2021/06/megujult-a-szegedi-tudomanyegyetem-szuleszeti-es-nogyogyaszati-klinikaja

A közelmúltban beszerzett transzport inkubátort és tartozékait az OTP Bank a Humanitás Szociális Alapítvány közreműködésével vásárolta meg az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Koraszülött Intenzív Osztályának.

Országszerte 30 kórház, 18 oktatási intézmény, valamint a Koraszülött Alapítvány részesül az OTP Bank támogatásában a Humanitás Szociális Alapítványon keresztül. A támogatás értéke országosan mintegy 200 millió forint, a támogatandó intézményekre – így a szegedi Koraszülött Intenzív Osztályra is – a bank régióközpontjai tettek javaslatot, ezzel is elősegítve, hogy az adományok minél jobban illeszkedjenek a helyi igényekhez és szükségletekhez.

via SZTE Sajtó / Kiemelt kép: SZTE Sajtó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.