Sport

Hengerelt az első hazai bajnokiján a Szeged-Csanád GA

Hengerelt az első hazai bajnokiján a Szeged-Csanád GA

2022. február 5., szombat
Hengerelt az első hazai bajnokiján a Szeged-Csanád GA

Idei első hazai bajnoki mérkőzésén magabiztos játékkal, 3-0-ra nyert a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Budafoki MTE ellen a Merkantil Bank Liga 22. fordulójában.

Dragan Vukmir négy helyen változtatott a III. Kerület elleni csapatához képest: a védelem tengelyében az eltiltását letöltő Temesvári Attila váltotta Tóth Gábort, a baloldalon Bitó helyett Kővári szerepelt a hátvédsorban, a támadó szekcióban pedig Kóródi és Haruna kapott bizonyítási lehetőséget Gréczi, illetve Germán helyén. 

Rögtön a találkozó elején vezetést szerezhetett volna a házigazda, azonban Horváth Krisztofer távoli bombája a keresztlécen csattant. A második nagy lehetőség Gajdos előtt adódott, jobblábas lövésére éppen leért a budafoki kapus. 

A harmadik helyzet már gólt eredményezett: egy villámgyors kontra végén Kovács hozta ajtó-ablak helyzetbe Harunát, aki a végsőkig kivárt, majd a léc alá bombázott, így a szünetre 1-0-s szegedi előnnyel vonulhattak a csapatok.

A fordulást követően nem kellett sokat várni az újabb találatra: Horváth két védőt is becsapott a jobboldalon, majd az erőből középre tett labdáját Jagodics a saját kapujába sodorta. A végső, és egyben mindent eldöntő találatot Horváth Krisztofer szerezte egy mintaszerű akció végén. A hajrában még Gajdos is növelhette volna az előnyt, de egy szép szólót követően a keresztlécet találta el. 

A látottak alapján abszolút megérdemelten nyertek a szegediek, akik így önbizalommal telve várhatják a keddi, Fehérvár elleni Magyar kupa-mérkőzést. 

Merkantil Bank Liga, 22. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Budafok 3–0 (1-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 800 néző. Vezette: Veizer Roland (Horváth R., Belicza).
Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári – Kovács M., Farkas A. (Simon Á., 77.) – Gajdos (Gréczi, 83.), Horváth K. (Debreceni, 77.), Kóródi (Dobos Á., 77.) – Haruna (Germán, 77.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Budafoki MTE: Oroszi –  Margitics (Szalai D., 63.), Jagodics M., Romic, Kalmár O. – Micsinai (Varga D., a szünetben), Soltész I. – Adorján, Zuigeber (László D., 52.), Kovács D. – Beke (Szabó L., 52.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba.
Gól: Haruna (35.)., Jagodics (öngól, 50.), Horváth K. (64.).

Dragan Vukmir: – Szeretnék gratulálni a csapatomnak! Jó mérkőzést játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, végig domináltunk, így összességében megérdemelten nyertünk.

Fotó: Szeged-Csanád GA/Gémes Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.