A határkerítés védelme kiemelt ügy-Mihálffy Béla

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A déli határ mentén élők naponta érzik a migrációs nyomást. Különösen igaz ez a Homokhátságon élőkre, akik napi szinten szembesülnek azzal, hogy a határkerítést védők tucatjával fogják el azokat, akik átjutottak valahogy a határkerítésen és megpróbálnak illegálisan Európába jutni. Nem egyszer tapasztalják, hogy az illegális bevándorlók megdézsmálják a termésüket, betörnek az ingatlanjaikba.

– A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal politikusai többször is úgy nyilatkozott, hogy hatalomra kerülve azonnal lebontanák a kerítést, mint ahogy

a 2015-ös válság idején is követelték, hogy kormány nyissa meg a határokat és engedje be az országba a bevándorlókat.

Ezt a politikát követné Márki-Zay Péter és Mihálik Edvin is, akik befogadó országgá tennék Magyarországot-hangsúlyozta Mihálffy Béla, a kormánypárt országgyűlési képviselő-jelöltje.

Mihálffy Béla egyik fontos célja, hogy a Homokhátságon és Szegeden élők biztonságérzetét növelje, ennek egyik sarokpontja a határkerítés védelme.

Nincs vége a migrációnak

A migrációs nyomás nem enyhült, az előző évben több 100 ezer határsértővel és több mint ezer embercsempésszel szemben intézkedtek a hatóságok. -A választókerületemben lakóknál kevesebben tudják jobban milyen károkat és veszélyeket okoz az illegális migráció. Éppen ezért azon fogok dolgozni a jövőben is, hogy megvédjük a határkerítést-emelte ki a Mihállfy Béla.

Embercsempészek okoztak súlyos balesetet

Ha az illegális migránsoknak sikerül valahogy átjutniuk a kerítésen, akkor Magyarország területén találkoznak az embercsempészekkel, akik zsúfolt, nem megfelelő műszaki állapotú járművekkel viszik őket tovább Nyugat-Európába. Útjukat sietősre veszik, ami balesetveszélyes. Néhány hete Mórahalomon, néhány napja pedig Forráskúton tarolt le egy házat az embercsempészek furgonja. – A veszély valós, és mindennapi. A környéken a közelmúltban két súlyos baleset is történt, ez pedig közvetlen életveszélyt jelent az itt lakó emberekre, akiket meg kell védenünk-hangsúlyozta az országgyűlési képviselő-jelölt.

Házfalnak csapódott egy furgon Forráskúton február 16-án. A jármû 28 határsértõt szállított, õket, és a szintén külföldi embercsempészt a mentõk kórházba vitték.
Előző sztori

Változik a tálcás PICK szalámi, de ennek csak örülünk

Következő sztori

A baloldal újra megnehezítené a gyermekes családok életé