Sport

Hat gólt lőtt a magyar U19-es válogatott a Szent Gellért Fórumban

Hat gólt lőtt a magyar U19-es válogatott a Szent Gellért Fórumban

2022. február 2., szerda
Hat gólt lőtt a magyar U19-es válogatott a Szent Gellért Fórumban

A magyar U19-es válogatott 6-2-re legyőzte a bosnyákokat kedden, a Szent Gellért Fórumban rendezett felkészülési mérkőzésen. A magyar csapat ötödik gólját a Szeged-Csanád GA játékosa, Debreceni Ákos szerezte.

A Tímár Krisztián vezette U19-es válogatott ősszel csoportelsőként jutott tovább a hazai rendezésű Eb-selejtező minitornáról, és most a március végén esedékes elitkörre készül, ahol már az Eb-részvétel kiharcolása lesz a tét.

A felkészülés első állomásaként a mieink a bosnyákokkal mérkőztek meg a Szent Gellért Fórumban. A magyar válogatott ugyanazt a bátor játékot mutatta, mint az őszi mérkőzésein, már az ellenfél térfelén igyekezett agresszíven letámadni és labdákat szerezni, és gyors átmeneteket követően helyzeteket kialakítani. Ennek eredményeként a szünetben már 4-1 állt az eredményjelzőn. 

A fordulást követően egy bal oldali szöglet után a Szeged-Csanád GA téli szerzeménye, Debreceni Ákos bólintott a hálóba, majd Kerezsi Zalán értékesítette a saját maga kiharcolt tizenegyest. A bosnyákok szabadrúgásból megszerezték második góljukat, de ennél közelebb nem tudtak zárkózni, a magyar válogatott magabiztos játékkal megérdemelt győzelmet aratott.

A két válogatott csütörtökön ismét megmérkőzik egymással a Szent Gellért Fórumban.

Felkészülési mérkőzés
Magyarország-Bosznia-Hercegovina 6-2 (4-1)

Magyarország: Balázs József - Debreceni Ákos, Alaxai Áron, Mayer János (Vas Gábor, 71.) - Kovács Mátyás, Horváth Artúr (Csatári Gergő, 80.), Nagy Olivér (Sztojka Dominik, 71.), Bényei Ágoston, Kerezsi Zalán (Benczenleitner Barna, 71.) - Vancsa Zalán (Czérna Erik, 80.), Gera Zalán (Redzic Damir, 80.)
Bosznia-Hercegovina: Sahinovic - Racic, Mizic, Marjanac, Sabljic, Ramic, Sakota, Popara, Milos Cvjetinovic, Mladen Cvjetinovic, Sucic
Gól: Vancsa (2), Kerezsi (2), Gera, Debreceni, ill. Sabljic, Marjanac 

Fotó: MLSZ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.