Közélet

Hagymalekvár és fűszerpaprika is kerül a tortába

Hagymalekvár és fűszerpaprika is kerül a tortába

2022. február 15., kedd
Hagymalekvár és fűszerpaprika is kerül a tortába

A versenyre kreatív, izgalmas ötleteket, lehetőleg Csongrád-Csanád megye járásainak gyümölcseivel, jellegzetes ízvilágával, vagy a megyével összefüggésbe hozható tortákat vártak. Nevezni a megyében működő cukrászdák, vagy vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások tudtak.

A versenyre 9 érvényes nevezés érkezett:

  • Benczur Sándor – Marcipán Cukrászda (Hódmezővásárhely)
  • Erdős Zsuzsanna – Szőke Cukrászda (Hódmezővásárhely)
  • Hajdú Emese – Ezermese Sütiműhely (Szeged)
  • Horváth Vivien – Szőke Cukrászda (Hódmezővásárhely)
  • Nagy Nikolett – Gyöngy Cukrászda (Makó)
  • Nóll-Uhrner Mónika – Monka Meseboltja Kistermelői Házi Sütemények (Szeged)
  • Papp Róbert – Papp Cukrászda (Makó)
  • Tóth János – Mórahalmi Szakképző iskola
  • Virág Cukrászda Szeged

A szakmai zsűri kétfordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben a nevezett tortákból járásonként választja ki anonim módon a zsűri a nyertes tortát, majd a második körben a járások nyertes tortái mérettetnek meg és közülük kerül ki végül a megye legjobbja.

A verseny zsűrijét a Magyar Cukrász Ipartestület kérte fel. Tagjai: Erdélyi Balázs cukrászmester, a magyar Cukrász Ipartestület elnöke, Kiss Zoltán cukrászmester, a lajosmizsei Kiss Cuki tulajdonosa, a Magyar Cukrász Ipartestület alelnöke, Szervánszky László cukrászmester, a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda tulajdonosa, a magyar Cukrász Ipartestület Régiós Bizottságának Bács-Kiskun megyei vezetője.

A szakmai zsűri mellett részt vesz a torták elbírálásában: Gémes László, a Csongrád-Csanád Megye Közgyűlés elnöke, Magyar Anna, a Csongrád-Csanád Megyei Értéktár Bizottság elnöke és Mekkel Máté a Szegedi Vízilabda Egylet vízilabdázója.

A verseny első fordulója február 28-án a Szegedi Dóm Látógatóközpont Konferenciatermében míg a  második forduló március 17-én a Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskolájában lesz.

A Csongrád-Csanád Megye Tortájának bemutatására március 30-án az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpartban kerül sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.