Sport

Ez még sokba kerülhet-kikapott a Pick Szeged Zágrábban

Ez még sokba kerülhet-kikapott a Pick Szeged Zágrábban

2022. február 17., csütörtök
Ez még sokba kerülhet-kikapott a Pick Szeged Zágrábban

A hazaiak kezdtek jobban (4-1), ezért a magyar bajnoki címvédő vendégek vezetőedzője, Juan Carlos Pastor már a kilencedik percben időt kért, majd cserékkel próbálkozott. Ezt követően sem változott a játék képe, a zágrábiak pontosabban lőttek és hatékonyabban védekeztek (8-3). A Szeged egy 3-0-s sorozattal felzárkózott, Mikler Roland egyre jobban védett, azonban a hajrá a frissebbnek, összeszedettebbnek tűnő horvátoknak sikerült jobban és a szünetben 14-10-re vezettek.

A második felvonás elején Mirko Alilovic érkezett a vendégek kapujába, az ő védéseire alapozva csapata hamarosan visszazárkózott egy gólra. Többször is az egyenlítésért támadhatott a Szeged, de egyszer sem járt sikerrel, a játékából hiányzott a kellő gyorsaság, így az 54. percben megint hárommal jobban álltak a szinte alig hibázó, remekül védekező házigazdák. A hátralévő időben felváltva estek a gólok, így a szegediek végül váratlan vereséget szenvedtek.

A szegediek váratlan vereségükkel-ha nem is behozhatatlan-lépéshátrányba kerültek a tabella első két helyéért folyó küzdelembe. Javítási lehetőség jövő hét szerdán, hazai pályán a Meshkov Breszt ellen.

Juan Carlos Pastor:- Gratulálok a Zágrábnak, megérdemelték a győzelmet. Sok múlt a meccs kezdésén. Nagyon jól kezdtek, lassan játszottak. Nehéz ilyenkor meccset játszani, a válogatott szünet után visszatérni. Fáradtak voltunk, de a Zágráb pontosan ugyanezzel küzdött, így ez nem lehet kifogás. Rosszul támadtunk, sok labdát vesztettünk, rengeteg lövést hibáztunk. Volt esélyünk feljönni az első- és a második félidőben is, de lövéseket, passzokat hibáztunk és végül ez kulcs lett a végeredmény kialakulásában. Nehéz dolgunk van, mert nagy reményeink voltak a meccs előtt, ma két nagyon fontos pontot buktunk. Kiadtuk a kezünkből az irányítást, már nem csak rajtunk múlik a sorsunk. Tudjuk, hogy nem tartunk ott, mint decemberben. Ezen a szinten vagyunk, amikor a Zágráb megérdemelten nyert ellenünk. A mi dolgunk, hogy rengeteget dolgozzunk és visszatérjünk a saját szintünkre.

RK PPD Zagreb (horvát)–Pick Szeged 26–24 (14–10)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 11. forduló. Zágráb, Arena Zagreb, 600 néző. Vezette: Erdogan, Özdeniz (törökök).
RK PPD Zagreb: Slavic – Cupic 6/2, Leimeter, Obranovic 7, Musa 1, Kavcic 3, D. Mandic 2. Csere: F. Ivic (kapus), Gojun, Grahovac, Srna 5, Sipic, D. Cavar 1/1, Vistorop 1, Matanovic. Vezetőedző: Ivica Obrvan.
Pick Szeged: Mikler – Sostaric 4/2, Henigman, Mackovsek, Bánhidi 3, Frimmel 2, Bombac 2. Csere: Alilovic (kapus), Tönnesen, Radivojevics 1/1, Garciandía 2, Martins 5, Bodó 3, Gaber 2, Blonz. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 6/3, ill. 4/3.
Kiállítás: 4, ill. 2 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.