Közérdekű

Egy új esetkocsival bővült az SZTE gépjármű flottája

Egy új esetkocsival bővült az SZTE gépjármű flottája

2022. február 24., csütörtök
Egy új esetkocsival bővült az SZTE gépjármű flottája

A nettó 45 millió forint értékű gépkocsi a betegek elsődleges ellátását és szállítását teszi gördülékenyebbé. A jármű, amelyet 2022. február 24-én adtak át, a Szegedi Tudományegyetem klinikai épületei között végzi majd a betegek szállítását.

Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellára elmondta, hogy kiemelkedően fontos esemény ez az intézmény számára, néhány éve ugyanis még külső szolgáltatókat kellett igénybe venni a betegek klinikai épületek közötti szállításához. Azonban 2017-ben, költséghatékonysági és a betegek komfortérzetének javítása céljából, átvették ezt a feladatot.

A beruházást az akkori lehetőségeinkhez mérten végeztük el. Ez azt jelenti, hogy vásároltunk négy darab használt, ám a célra kiválóan alkalmas mentőautót. Ezzel nemcsak minőségélig javítottunk akkor azonnal a betegszállításon, hanem anyagilag is jelentős megtakarítást értünk el vele.

-mondta a kancellár, és kifejtette: ezt követően folyamatosan arra törekedtek, hogy egy olyan járművet is beszerezzenek, amely esetkocsinak megfelelő felszereltséggel bír.

A koronavírus-járvány megjelenése az elmúlt két évben még indokoltabbá tette ezt. Bartók Csaba, Csongrád-Csanád megye 1. választókerületének elnökének segítségével és az Operatív Törzs támogatásával idén mindez megvalósulhatott, az intézmény legnagyobb örömére.

Fotó: SZTE Sajtó

Nagy a felelősség

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ óriási szerepet játszik a dél-alföldi régió teljes egészségügyi ellátásában. Az Egyetem klinikái több telephelyen, azon belül is több épületben működnek Szegeden, ezért a betegek épületek közötti szállítása az intézmény felelőssége. Ez - többek között - magába foglalja a súlyos betegek mentő jellegű ellátását és szállítását, valamint a vizsgálatra történő szállításokat is.

A beteg-elégedettség javítása, a hatékonyabb logisztika és a költség-takarékosság miatt döntött tehát úgy az SZTE, hogy megvásárolja az esetkocsit, amely nettó 45 millió forintba került.

Az eseményen Prof. Dr. Lengyel Csaba, az SZTE SZAKK elnöke kiemelte, hogy az újonnan beszerzett jármű képes mindenre, amire az OMSZ esetkocsija, ugyanis ez is annak standardjai szerint működik. A személyzet pedig ennek megfelelően ugyancsak képes mindennemű ellátás biztosítására a betegek számára.

Sőt, ez az esetkocsi jól szimbolizálja az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ működését is, amely magas szintű, kiemelt és nagy betegbiztonsággal bíró ellátóegységként üzemel. A betegszállítás eddig is zavartalanul működött, a kapcsolatunk pedig az OMSZ-szel továbbra is harmonikus marad.

–fejtette ki Prof. Dr. Lengyel Csaba, aki zárásképp megköszönte az eddigi támogatásokat és ígéretet tett a további fejlesztésekre.   

via SZTE Sajtó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.