Politika

Chovanecz Kata: A baloldal egyszer már tönkretette az országot, ne engedjük, hogy újra ezt tegyék!

Chovanecz Kata: A baloldal egyszer már tönkretette az országot, ne engedjük, hogy újra ezt tegyék!

2022. február 22., kedd
Chovanecz Kata: A baloldal egyszer már tönkretette az országot, ne engedjük, hogy újra ezt tegyék!

A szegedi Fidesz önkormányzati képviselőnője szerint az ellenzéki pártok hatalomra kerülése esetén elvennék az idősektől a 13. havi nyugdíjat.

Chovanecz hangsúlyozta, Márki-Zay Péter többször is élesen bírálta a 13. havi nyugdíj újbóli bevezetését. Emlékeztetett, a baloldal miniszterelnök-jelöltje a 13. havi nyugdíjat veszélyes felelőtlenségnek nevezte és böszmeségnek titulálta, hogy válság idején a kormány újra bevezette azt.

Márki-Zay szerint az a baj, hogy rendívül nehéz megszüntetni a 13. havi nyugdíjat és a rezsicsökkentést, ezek alapján mindenki számára egyértelmű lehet, hogy erre készül

– hívta fel a figyelmet a képviselőnő.

Chovanecz Kata rávilágított, az ellenzéki összefogás politikusai – köztük Mihálik Edvin és Szabó Sándor – sem határolódtak el Márki-Zay Péter kijelentéseitől.

A képviselőnő emlékeztetett, a Gyurcsány-Bajnai kormány egyszer már elvette az idősektől ezt a juttatást. Az ellenzéki pártok megválasztása esetén ismét ők kerülnének kormányra és most sem döntenének másként – vélelmezte.

Chovanecz leszögezte, amennyiben a Fidesz-KDNP pártszövetség bizalmat kap április 3-án, továbbra is biztosítja a nyugdíjak értékállóságát, a nyugdíjprémiumot és a 13. havi nyugdíjat is a magyar embereknek.

A baloldal egyszer már tönkretette az országot, ne engedjük, hogy újra ezt tegyék! Ne forduljunk vissza, mert Magyarországnak előre kell mennie és nem hátra

– zárta beszédét.

Megkérdeztük Mihálik Edvint és Szabó Sándort, hogy mi a véleményük Márki-Zay Péter azon kijelentéséről, miszerint a 13. havi nyugdíj újbóli bevezetése felelőtlenség. Amint válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.