Politika

Bartók Csaba: Magyarország jövője a születendő gyermekekben rejlik

Bartók Csaba: Magyarország jövője a születendő gyermekekben rejlik

2022. február 15., kedd
Bartók Csaba: Magyarország jövője a születendő gyermekekben rejlik

A szegedi Fidesz elnöke a Házasság hete alkalmábóltartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a kormány továbbra is elkötelezett a családok támogatásában.

Már tizenötödik éve tartják meg hazánkban a Házasság hetét, amelyet a keresztény egyházak és a civil szervezetek egyaránt felkarolnak. Országosan közel kétszáz programmal, valós és virtuális rendezvényekkel egyaránt várják az érdeklődőket – hívta fel a figyelmet Bartók Csaba.

Hangsúlyozta, a család a társas kapcsolataink legszűkebb köre ezért óvni, védeni kell.

A házasság folyamatosan változó, hol szűkülő, hol bővülő kapcsolat. Az a feladatunk, hogy ezt a kapcsolatot ápoljuk, és a változásokra felkészüljünk – szögezte le a politikus.

Bartók kiemelte, 2010 óta a magyar kormány családbarát intézkedéseinek, különböző kedvezményeinek és adótámogatási rendszerének köszönhetően 22 milliárd forint maradt a családoknál.

2021-ben 93 ezer gyermek jött világra. A születések száma 1990 óta csak 2016-ban volt ilyen magas.
Elmondta továbbá, hogy 2021-ben:

  • 24 ezerről 15 ezerre csökkent a válások száma
  • 40 ezerről 24 ezerre csökkent az abortuszok száma
  • 72 ezer pár kötött házasságot. (Ilyen magas számra utoljára 1986-ban volt példa.)

Kitért arra is, hogy amíg Csongrád-Csanád megyében 2019-ben 2606 fő kötött házasságot, addig 2021-ben már 2934 pár kelt egybe. Ez 12 százalékos növekedést jelent két év alatt.

Bartók Csaba leszögezte, a kormány nem csak jelen pillanatban támogatja a családokat, hanem a jövőben is eltökélt abban, hogy megtartsa és fejlessze a támogatási rendszereket.

Úgy gondoljuk, hogy Magyarország jövője a születendő gyermekekben van – tette hozzá.

A szegedi Fidesz elnöke kiemelte, amíg 2010 előtt, a baloldali kormányok idején a gyermekvállalás szegénységi kockázat volt, addig ma a kormány különböző támogatások terén olyan lehetőséget biztosít, ami kedvet hoz a családalapításhoz.

Számíthatnak ránk az emberek. A megkezdett munkát a kormány április után is folytatni kívánja – zárta beszédét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.