A kórházi őrzési helyén döntenek a forráskúton balesetező embercsempész letartóztatásáról

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdán írtunk arról az esetről, amely szinte pontosan két hónnappal a mórahalmi tömegszerencsétlenség után történt. Ezúttal Forráskúton ismételte meg magát a történelem, egy illegális bevándorlókat szállító embercsempész ütközött neki egy ház falának.

A Szegedi Járási Ügyészség közleményéből néhány új részlet is kiderült a balesettel kapcsolatban: például, hogy az elkövető egy belga férfi volt, ráadásul kábítószer hatása alatt állt a baleset bekövetkeztekor.

A férfi azért érkezett Magyarországra a belga rendszámú furgonnal, hogy migránsokat szállítson a déli határtól Nyugat-Európa felé. Ismertelen kilétű megbízója utasítása alapján február 16-án, a hajnali órákban a szerb-magyar államhatáron meg nem engedett módon átkísért külföldieket vett fel a raktérbe. Forráskút területén áthaladva túl nagy sebességgel hajtott, ezért későn észlelt egy útkereszteződést, elvesztette uralmát a teherautó felett, mellyel egy ház falának csapódott.

Fotó: police.hu

A balesetben a raktérben szállított 28 külföldi közül 6 életveszélyes, 10 súlyos, míg 12 személy könnyű sérüléseket szenvedett. Az elkövető sérülései szintén életveszélyesek, emellett az ellátása során alkalmazott gyorsteszt a vizeletéből kokaint és marihuánát mutatott ki.

A jelenleg több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette és kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a terhelt kórházi őrzési helyén, a mai napon tartandó ülésen fog dönteni.

Kiemelt kép: police.hu

Előző sztori

Adománnyal segíti a Béres Gyógyszergyár a szegedi klinikán COVID-betegek ellátásában résztvevő egészségügyi dolgozókat

Következő sztori

Agóra-patthelyzet és vita a költségvetésről – kövesse élőben a közgyűlést!