Közélet

Wass Albertre emlékeztek Szegeden

Wass Albertre emlékeztek Szegeden

2022. január 8., szombat
Wass Albertre emlékeztek Szegeden

Wass Albert születésének 113. évfordulóján tartott megemlékezést az író Kálvin téri szobránál a Horthy Miklós társaság, a Fidesz, KDNP, és a Magyarok Világszövetsége.

A szegedi Fidesz nevében Mihálffy Béla országgyűlési képviselő-jelölt, Német Ferenc és Chovanecz Kata, önkormányzati képviselők helyeztek el koszorút a költő szobrábál.

Wass Albert 1908 január 8-án született az erdélyi Válaszút településén, amit a Trianoni békeszerződés után Romániához csatoltak. A magyar író és költő munkáit Romániában betiltották, üldözték is, ezért az 50-es évek elejétől haláláig az Egyesült államokban élt. Magyarországon csak a rendszerváltás után ismerhették meg munkásságát, azóta több műve is komoly népszerűségnek örvend. 1998 február 17-én halt meg a floridai Astorban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.