Váratlan fordulat: ismét egymásra talált Márki-Zay Péter és Jakab Péter

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Másfél héttel azután, hogy lehülyézte Márki-Zay Pétert, és vállalhatatlannak titulálta a “kapitány” mondatait, több kérdésben is megegyezett Jakab Péter a baloldal miniszterelnök-jelöltjével.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, éles kritikával illette Jakab Péter Márki-Zay Pétert az Alfahírnek adott interjújában.

A halál nem válogat pártszimpátia alapján, és úgy tűnik, hogy a hülyeség sem”

– nyilatkozta akkor a Jobbik első embere, aki egyértelműen Márki-Zay Péter azon megszólalására reagált, miszerint “a Covid miatt is megtizedelt időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre”, így most több esélye van az ellenzéknek, mint 2018-ban.

Jakab ekkor azt is leszögezte, hogy nem támogatja a Márki-Zay által forszírozott hetedik frakció ötletét. Nem sokkal az interjút követően a baloldali miniszterelnök-jelölt jelezte, az ellenzéki egység érdekében hajlandó lemondani a hetedik frakcióról.

Úgy tűnik ezzel el is hárult minden ellentét a felek között, elásták a csatabárdot és ismét egymásra találtak. Legalábbis erre utal Jakab Péter csütörtöki Facebook-posztja, amelyben leírja, több kérdésben is megegyezett a hódmezővásárhelyi polgármesterrel és nem volt vita kettejük között, sőt, még az euró bevezetéséről is dűlőre jutottak.

“Ma viszonoztam Márki-Zay Péter két héttel ezelőtti hódmezővásárhelyi meghívását.

Ezúttal végre nem listákról meg frakciókról beszéltünk, hanem az ország jövőjéről. Elszámoltatásról, bérfejlesztésől, a nyugdíjak rendezéséről, áfacsökkentésről. És nem volt vita közöttünk. Még az euró beveztéséről is sikerült dűlőre jutnunk. Szóval jó lesz ez.

Magyarország sokkal jobb hely lesz április 3-a után, mint amilyen az elmúlt 12 évben volt.” – írta közösségi oldalán a Jobbik elnöke.

Kiemelt kép forrás: Jakab Péter Facebook-oldala

Előző sztori

Továbbra is gyengélkedik a tram-train

Következő sztori

Reneszánsz könyvek kiállítása a Somogyiban