Politika

Váratlan fordulat: ismét egymásra talált Márki-Zay Péter és Jakab Péter

Váratlan fordulat: ismét egymásra talált Márki-Zay Péter és Jakab Péter

2022. január 14., péntek
Váratlan fordulat: ismét egymásra talált Márki-Zay Péter és Jakab Péter

Másfél héttel azután, hogy lehülyézte Márki-Zay Pétert, és vállalhatatlannak titulálta a “kapitány” mondatait, több kérdésben is megegyezett Jakab Péter a baloldal miniszterelnök-jelöltjével.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, éles kritikával illette Jakab Péter Márki-Zay Pétert az Alfahírnek adott interjújában.

A halál nem válogat pártszimpátia alapján, és úgy tűnik, hogy a hülyeség sem”

– nyilatkozta akkor a Jobbik első embere, aki egyértelműen Márki-Zay Péter azon megszólalására reagált, miszerint “a Covid miatt is megtizedelt időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre”, így most több esélye van az ellenzéknek, mint 2018-ban.

Jakab ekkor azt is leszögezte, hogy nem támogatja a Márki-Zay által forszírozott hetedik frakció ötletét. Nem sokkal az interjút követően a baloldali miniszterelnök-jelölt jelezte, az ellenzéki egység érdekében hajlandó lemondani a hetedik frakcióról.

https://szegedma.hu/2022/01/nagyon-ugy-nez-ki-nem-lesz-sajat-frakcioja-marki-zay-peternek

Úgy tűnik ezzel el is hárult minden ellentét a felek között, elásták a csatabárdot és ismét egymásra találtak. Legalábbis erre utal Jakab Péter csütörtöki Facebook-posztja, amelyben leírja, több kérdésben is megegyezett a hódmezővásárhelyi polgármesterrel és nem volt vita kettejük között, sőt, még az euró bevezetéséről is dűlőre jutottak.

"Ma viszonoztam Márki-Zay Péter két héttel ezelőtti hódmezővásárhelyi meghívását.

Ezúttal végre nem listákról meg frakciókról beszéltünk, hanem az ország jövőjéről. Elszámoltatásról, bérfejlesztésől, a nyugdíjak rendezéséről, áfacsökkentésről. És nem volt vita közöttünk. Még az euró beveztéséről is sikerült dűlőre jutnunk. Szóval jó lesz ez.

Magyarország sokkal jobb hely lesz április 3-a után, mint amilyen az elmúlt 12 évben volt." – írta közösségi oldalán a Jobbik elnöke.

Kiemelt kép forrás: Jakab Péter Facebook-oldala

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.