Politika

Lehülyézte Márki-Zay Pétert, és vállalhatatlannak titulálta a "kapitány" mondatait Jakab Péter

Lehülyézte Márki-Zay Pétert, és vállalhatatlannak titulálta a "kapitány" mondatait Jakab Péter

2022. január 4., kedd
Lehülyézte Márki-Zay Pétert, és vállalhatatlannak titulálta a "kapitány" mondatait Jakab Péter

"A halál nem válogat pártszimpátia alapján, és úgy tűnik, hogy a hülyeség sem" - nyilatkozta az Alfahírnek a Jobbik elnöke, aki egyértelműen Márki-Zay Péter minapi megszólalására reagált. Akkor az ellenzék miniszterelnök-jelöltje azt mondta, "a Covid miatt is megtizedelt időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre", így most több esélye van az ellenzéknek, mint 2018-ban.

A Jobbik-közelinek titulált Alfahír újságírója rá is kérdezett arra, hogy jó-e az, hogy három hónappal a választások előtt azzal kell foglalkozni, hogy a karmester fideszes nyugdíjasok haláláról beszélt.

Jakab Péter erre azt válaszolta, hogy "az elmúlt 30 év politikáját akarná folytatni, akkor most elkezdené megmagyarázni, hogy ezzel miért nincs probléma. De mivel nem az elmúlt 30 év politikáját akarja folytatni, ezért nem kezd el vállalhatatlan mondatokat megmagyarázni. Ezzel az állítással szerinte igenis probléma van".

Egészen abszurd maga a felvetés is, hogy a COVID áldozatai között milyen arányban vannak fideszes vagy ellenzéki szavazók. (...) A halál nem válogat pártszimpátia alapján, és úgy tűnik, hogy a hülyeség sem

- magyarázta a Jobbik elnöke, ezzel egész konkrétan lehülyézve Márki-Zayt.

Jakab Péter beszélt arról is, hogy Márki-Zay elismerte, hogy nem valós számok birtokában fogalmazott meg a Jobbikkal szemben kritikát, elnézést is kért emiatt (több pénzt követelt a kampányra a miniszterelnök-jelölt - a szerk.). Leszögezte most is a párt elnöke, hogy nem támogatja Márki-Zay úgynevezett hetedik frakciójának ötletét.

"A szervező hat párt fog frakciót alapítani, és Márki-Zay a Párbeszédet választotta. Még azt az engedményt is megadtuk neki, hogyha az Új Világ Néppárt öt körzetben megnyeri az előválasztást, akkor alakíthatnak egy frakciót. De a választók nem kértek sem az Új Világ Néppártból, sem pedig annak miniszterelnök-jelöltjéből. A szabályokon menet közben nem változtatunk. (...) Bízom benne, hogy a hat ellenzéki párt egységet fog mutatni ebben a kérdésben is, a miniszterelnök-jelölt pedig nem mehet szembe az egységgel

- magyarázta a pártelnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.