Meteor

Szegedet sem kímélte a szélvihar

Szegedet sem kímélte a szélvihar

2022. január 31., hétfő
Szegedet sem kímélte a szélvihar

Vasárnap megérkezett a Malik viharciklon, amely hatalmas károkat okozva söpört végig az országon, és Szegedet sem kímélte: van, ahol még ma is gőzerővel dolgoznak a katasztrófavédők, hogy elhárítsák a veszélyt és újra biztonságossá tegyék a várost.

Száznál is több bejelentés

Az orkán erejű szél Csongrád-Csanád megyében is károkat okozott vasárnap. Estig több mint száztíz lakossági bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre. A megye minden hivatásos egysége dolgozott, sötétedésig végezték a mentéseket.

Minden településről érkezett segélyhívás, leginkább lehasadt ágakhoz és kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat. A hivatásos rajok munkáját a sándorfalvi, a balástyai, a mórahalmi, az ásotthalmi, a fábiánsebestyéni és a csengelei önkéntes tűzoltók is segítették. Estig hetven helyszínen számolták fel a vihar okozta károkat, a munkálatokat a mai napra is áthúzódnak.

Megsérült a Zeneművészeti Kar épülete is

Ma reggel teljes útzárat kellett eszközölni a Petőfi Sándor sugárút egy kis szakaszán, ugyanis a Bartók Béla Zeneművészeti Kar épületének tetejéről egy méretes bádoglemez lógott le. A konzervatórium előtt - amíg a katasztrófavédők dolgoznak - nem lehet elhaladni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.