Baleset

Letarolta az országot az extrém szélvihar

Letarolta az országot az extrém szélvihar

2022. január 30., vasárnap
Letarolta az országot az extrém szélvihar

Hatalmas károkat okozott az egész országban, így Szegeden és környékén is a Malik viharciklon által okozott orkánerejű szél.

Országszerte többfelé is fák dőltek ki, illetve felsővezetékek szakadtak le, többek között Nagykőrösnél is, emiatt onnantól egészen Kecskemétig pótlóbuszok közlekednek. Ez közvetlenül érinti a Nyugati pályaudvar és Szeged között közlekedő vonatokat is, ahol emiatt megnőhet a menetidő.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint vasárnap délutánig mintegy 550 beavatkozásra volt szükség.

A megyében is közel száz alkalommal hívták ki a tűzoltókat. Egyik olvasónk információi szerint A József Attila sugárút-Retek utca kereszteződésnél teljesen kidőlt egy fa.

A Mindenki Szegedért Mozgalom Facebook-oldalán is megjelent egy videó, melyen jól látni, hogy az orkán erejű szél a Homokhátság területén óriási port kavar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.