Közélet

Robbanás történt a Hunyadi téren, mentőhelikopter érkezett egy sérülthöz

Robbanás történt a Hunyadi téren, mentőhelikopter érkezett egy sérülthöz

2022. január 11., kedd
Robbanás történt a Hunyadi téren, mentőhelikopter érkezett egy sérülthöz

Robbanás következtében szinte teljesen leégett egy lakóház Szegeden a Hunyadi téren. Az eset során egy ember súlyosan megsérült, érte mentőhelikopter érkezett a helyszínre – tudtuk meg a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivőjétől.

Molnár Krisztina a SzegedMa megkeresésére elmondta, hogy a tüzet robbanás előzte meg, ennek okát még vizsgálják. A szóvivő közölte, a robbanás következtében a lakóház teteje beszakadt, életveszélyessé vált.

A szomszédok kimentettek egy embert, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett a robbanás során. Őt a házból a teraszra vitték, onnan a tűzoltók szállították át a mentőköz

– ismertette a részleteket.

Molnár Krisztina megemlítette, hogy az épület jelentősen károsodott, a tetőszerkezet 30 százaléka beomlott, így a tűzoltók csak kintről, létrára támaszkodva, a tetőt megbontva tudták oltani a tűzet. Hozzátette, a lánglovagok precíz és gyors munkájának köszönhetően a lángoló ház melletti épületben csak minimális kár keletkezett.

Az elsődleges információk alapján más ember nem tartózkodott a házban. A helyszínen körülbelül 20 tűzoltó dolgozott. A sérülthöz mentőhelikopter érkezett, amely az egykori Dózsa-pályán szállt le.

Fotó: Karnok Csaba/Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.