Robbanás történt a Hunyadi téren, mentőhelikopter érkezett egy sérülthöz

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Robbanás következtében szinte teljesen leégett egy lakóház Szegeden a Hunyadi téren. Az eset során egy ember súlyosan megsérült, érte mentőhelikopter érkezett a helyszínre – tudtuk meg a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivőjétől.

Molnár Krisztina a SzegedMa megkeresésére elmondta, hogy a tüzet robbanás előzte meg, ennek okát még vizsgálják. A szóvivő közölte, a robbanás következtében a lakóház teteje beszakadt, életveszélyessé vált.

A szomszédok kimentettek egy embert, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett a robbanás során. Őt a házból a teraszra vitték, onnan a tűzoltók szállították át a mentőköz

– ismertette a részleteket.

Molnár Krisztina megemlítette, hogy az épület jelentősen károsodott, a tetőszerkezet 30 százaléka beomlott, így a tűzoltók csak kintről, létrára támaszkodva, a tetőt megbontva tudták oltani a tűzet. Hozzátette, a lánglovagok precíz és gyors munkájának köszönhetően a lángoló ház melletti épületben csak minimális kár keletkezett.

Az elsődleges információk alapján más ember nem tartózkodott a házban. A helyszínen körülbelül 20 tűzoltó dolgozott. A sérülthöz mentőhelikopter érkezett, amely az egykori Dózsa-pályán szállt le.

Fotó: Karnok Csaba/Délmagyar

Előző sztori

Szegedi lakáspiac: újabb panelreneszánszt hozhat 2022

Következő sztori

Megvan az időpont: április 3-án tartják a választásokat és a népszavazást is