Közlekedés

Összekötik a Vertót a lézerkutatóval, három körforgalom is épülhet

Összekötik a Vertót a lézerkutatóval, három körforgalom is épülhet

2022. január 10., hétfő
Összekötik a Vertót a lézerkutatóval, három körforgalom is épülhet

2023 nyarára Uniós forrásból elkészülhet az az útépítés, aminek köszönhetően közvetlenül útszakasz jöhet létre a Vértó és az ELI Lézerkutató Központ között. A beruházás négy szakaszában egy új út és három körforgalom épülhet majd.

A beruházás mintegy 3 milliárd 767 millió forintból valósulhat meg. Közel 4 és fél kilométernyi kerékpárút, egy kilométernyi teljesen új útszakasz épülhet belőle. Ezen felül nagyjából 2,8 kilométeren újít fel utakat a kivitelező.

A fejlesztéseknek köszönhetően az 5-ös főút helyett egy közvetlenebb útvonalon is közlekedhetnek majd azok, akik Makkosház, Fodorkert, Felsőváros, Petőfitelep, Tápé vagy az Északi város felől szeretnének eljutni a belváros egyes helyeire.

Ezen kívül három új körforgalom is helyet kap: a Zápor utcai benzinkútnál, a Régiposta és a Vinkler László utca kereszteződésében, valamint a Vinkler László utca és a Zsámbokréti sor között.

Az új útszakasz a Zápor és a Régiposta utca között fog megépülni, mely a mostaninál szélesebb lesz. Az érintett szakaszokhoz tartozó buszmegállók is megépülnek. Ezen kívül az önálló csapadékvíz-elvezetés is átépül, több ponton is tározókat kapnak az érintett szakaszok. A Hosszú utcával párhuzamos új új mentén az elektromos hálózat a föld alá kerül, és a közvilágítás is korszerűbb lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.