Összekötik a Vertót a lézerkutatóval, három körforgalom is épülhet

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2023 nyarára Uniós forrásból elkészülhet az az útépítés, aminek köszönhetően közvetlenül útszakasz jöhet létre a Vértó és az ELI Lézerkutató Központ között. A beruházás négy szakaszában egy új út és három körforgalom épülhet majd.

A beruházás mintegy 3 milliárd 767 millió forintból valósulhat meg. Közel 4 és fél kilométernyi kerékpárút, egy kilométernyi teljesen új útszakasz épülhet belőle. Ezen felül nagyjából 2,8 kilométeren újít fel utakat a kivitelező.

A fejlesztéseknek köszönhetően az 5-ös főút helyett egy közvetlenebb útvonalon is közlekedhetnek majd azok, akik Makkosház, Fodorkert, Felsőváros, Petőfitelep, Tápé vagy az Északi város felől szeretnének eljutni a belváros egyes helyeire.

Ezen kívül három új körforgalom is helyet kap: a Zápor utcai benzinkútnál, a Régiposta és a Vinkler László utca kereszteződésében, valamint a Vinkler László utca és a Zsámbokréti sor között.

Az új útszakasz a Zápor és a Régiposta utca között fog megépülni, mely a mostaninál szélesebb lesz. Az érintett szakaszokhoz tartozó buszmegállók is megépülnek. Ezen kívül az önálló csapadékvíz-elvezetés is átépül, több ponton is tározókat kapnak az érintett szakaszok. A Hosszú utcával párhuzamos új új mentén az elektromos hálózat a föld alá kerül, és a közvilágítás is korszerűbb lesz.

Előző sztori

Látványos timelapse videó készült a szegedi havazásról

Következő sztori

Sikeresen szerepeltek a szegediek a Rapid Sakk Európa-bajnokságon