Nem él az állam a Cserkó elővásárlási jogával

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szabó Bálint független önkormányzati képviselő legutóbb azzal jelentkezett be közösségi felületén, hogy a kormányhivatal reagált a megkeresésére, miszerint az állam eláll a Cserepes sori piac elővásárlásától.

A legutóbbi, decemberi közgyűlésen egy kisebb szócsatározás alakult ki Botka László polgármester és Szabó Bálint független képviselő között annak kapcsán, hogy nem került nyilvánosságra, kihez került pontosan a Cserepes sori piac. Botka ezt akkor azzal indokolta, hogy az adásvételi szerződés még nem hatályos, mivel az államnak 30 napos elővásárlási joga van.

A képviselő ennek megfelelően megkérdezte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Kft.-t, hogy él-e a lehetőséggel az állam. A válasz pedig röviden: nem.

Szabó nyilatkozata szerint a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszterrel közösen, az adásvétel megvizsgálása után az MNV azt az álláspontot fejtette ki, hogy

az állami tulajdonszerzés nem segítené elő állami közfeladat ellátását, ezért a társaság lemond az elővásárlási jogáról.

Vagyis a képviselő szerint a Napfényfürdő és a Nagybani piac után újabb ingatlant sikerült Botkáék városvezetésének privatizálni – Szabó szerint. Az elővásárlás jogának lemondásáról szóló nyilatkozatot a vagyonkezelő társaság – Szabó idézése szerint – már el is juttatta a szegedi önkormányzatnak, így a határozat hivatalos.

Bár a közgyűlés idején az adásvétel még nem volt nyilvános, az már kiderült, hogy a Cserepes sori piac területe állítólag az ŐSze-Solar Kft.-hez kerül. Ezt maga Botka állította akkor.

Előző sztori

Utánpótlás válogatott balhátvédet igazolt a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Alig használt WC csészét vittek a Nyitra utcai szelektív hulladékgyűjtő szigethez