Politika

Nagyon úgy néz ki, nem lesz saját frakciója Márki-Zay Péternek

Nagyon úgy néz ki, nem lesz saját frakciója Márki-Zay Péternek

2022. január 5., szerda
Nagyon úgy néz ki, nem lesz saját frakciója Márki-Zay Péternek

A baloldal miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki egység érdekében hajlandó lemondani a hetedik frakció ötletéről.

„Őszintén remélem, hogy a pártok meggondolják magukat, de az biztos, hogy részemről ezen sem fog múlni az ellenzéki egység” – mondta az általa forszírozott, a többi ellenzéki párt által viszont ellenzett hetedik frakció tervéről Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Telexnek.

A lap azt követően kereste meg Márki-Zayt, hogy az ellenzéki jelölt kedden az ATV-nek adott interjújában arra utalt, hogy az ellenzéki egység érdekében kész elengedni a hetedik, konzervatív frakció tervét.

Kedden már Jakab Péter is élesen bírálta MZP saját frakciójának ötletét. A Jobbik elnöke az Alfahírnek azt mondta,

A szervező hat párt fog frakciót alapítani, és Márki-Zay a Párbeszédet választotta. Még azt az engedményt is megadtuk neki, hogyha az Új Világ Néppárt öt körzetben megnyeri az előválasztást, akkor alakíthatnak egy frakciót. De a választók nem kértek sem az Új Világ Néppártból, sem pedig annak miniszterelnök-jelöltjéből. A szabályokon menet közben nem változtatunk. (…) Bízom benne, hogy a hat ellenzéki párt egységet fog mutatni ebben a kérdésben is, a miniszterelnök-jelölt pedig nem mehet szembe az egységgel

Márki-Zay Péter az ellenzéki előválasztáson aratott győzelme után állt elő a hetedik, saját frakció ötletével. A hódmezővásárhelyi polgármester a lapunknak adott exkluzív interjúban úgy fogalmazott „lesz egy olyan Pálinkás József és Gémesi György pártjából álló, volt MDF-es, KDNP-s, és fideszes politikusokból, és persze függetlenekből álló alakulat, akik hűen fogják a valódi keresztény értékeket képviselni a parlamentben.”

Akkor arra a kérdésre, miszerint saját frakció nélkül mi a garancia arra, hogy győzelme esetén az lesz, amit ő akar és nem mondjuk az, amit a legnagyobb baloldali frakció, vagyis Gyurcsány Ferencék, azt felelte:

BIZTOS, HOGY NEM GYURCSÁNY LESZ A LEGBEFOLYÁSOSABB KÉPVISELŐ, UGYANIS NEM A DK-NAK LESZ A LEGNAGYOBB FRAKCIÓJA. HA TIPPELNEM KÉNE, A LEENDŐ PARLAMENTBEN A FIDESZ LESZ A LEGBEFOLYÁSOSABB PÁRT

– fogalmazott Márki-Zay.

https://szegedma.hu/2021/12/marki-zay-peter-a-leendo-parlamentben-a-fidesz-lesz-a-legbefolyasosabb-part

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.