Megyei polgármesterek kérik közösen Márki-Zay Pétert: ne náluk kampányoljon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád megyei 4-es választókerület települései nyílt levélben azt üzenték a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek: nem kell a gyűlöletkeltés.

A választókerülethez tartozó települések – Kövegy, Makó, Nagyér, Óföldeák, Székkutas, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele, Nagylak, Ambrózfalva, Csanádalberti, Apátfalva, Földeák, Királyhegyes és Pitvaros – valamennyi polgármestere egy közös nyilatkozatban szólította fel Márki-Zay Pétert, hogy az ,,általa képviselt megosztó politikát” tartsa távol a településektől.

A dokumentumban úgy fogalmaznak: városvezetőként párthovatartozástól függetlenül hozzák meg döntéseiket, Hódmezővásárhely pedig majdnem 4 éve intő példaként szolgál a számukra.

Kifejtik, hogy a miniszterelnök-jelölt városát szerintük a fejlődés helyett a vegetálás, a béke helyett pedig a polgárháborús állapotok jellemzik. Ennek mentén pedig leszögezték: nem vesznek részt a polgármester kampányrendezvényein. Továbbá arra kérték őt, ne hurcolja be az általa képviselt megosztó politikát.

Farkas János, Magyarcsanád polgármestere, aki a nyilatkozatot kezdeményezte, úgy fogalmazott: településeik a kormánynak köszönhetően fejlődnek és gyarapodnak, nincs szükség kioktatásra és lenézésre, de leginkább szánalomra sem.

Előző sztori

Elítélték a szegedi jogászt, aki fegyverrel akarta kirabolni a postát és egy virágboltot

Következő sztori

Boldogkői szerint az omikron még messze van a náthától