Politika

Megyei polgármesterek kérik közösen Márki-Zay Pétert: ne náluk kampányoljon

Megyei polgármesterek kérik közösen Márki-Zay Pétert: ne náluk kampányoljon

2022. január 19., szerda
Megyei polgármesterek kérik közösen Márki-Zay Pétert: ne náluk kampányoljon

A Csongrád-Csanád megyei 4-es választókerület települései nyílt levélben azt üzenték a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek: nem kell a gyűlöletkeltés.

A választókerülethez tartozó települések - Kövegy, Makó, Nagyér, Óföldeák, Székkutas, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele, Nagylak, Ambrózfalva, Csanádalberti, Apátfalva, Földeák, Királyhegyes és Pitvaros - valamennyi polgármestere egy közös nyilatkozatban szólította fel Márki-Zay Pétert, hogy az ,,általa képviselt megosztó politikát" tartsa távol a településektől.

A dokumentumban úgy fogalmaznak: városvezetőként párthovatartozástól függetlenül hozzák meg döntéseiket, Hódmezővásárhely pedig majdnem 4 éve intő példaként szolgál a számukra.

Kifejtik, hogy a miniszterelnök-jelölt városát szerintük a fejlődés helyett a vegetálás, a béke helyett pedig a polgárháborús állapotok jellemzik. Ennek mentén pedig leszögezték: nem vesznek részt a polgármester kampányrendezvényein. Továbbá arra kérték őt, ne hurcolja be az általa képviselt megosztó politikát.

Farkas János, Magyarcsanád polgármestere, aki a nyilatkozatot kezdeményezte, úgy fogalmazott: településeik a kormánynak köszönhetően fejlődnek és gyarapodnak, nincs szükség kioktatásra és lenézésre, de leginkább szánalomra sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.