Már sosem épül fel a zebránál elgázolt gyalogos

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki 2019 tavaszán az egyik forgalma sugárúton elgázolt egy zebrán áthaladó gyalogost.

A vádirat szerint 2019. április 11-én kora reggel Szeged egyik forgalmas sugárútjánál a vádlott nem vette észre az arra lelépő, majd azon áthaladó sértettet, akit a gépkocsi elejével elütött. A sértett az ütközés következtében a motorháztetőnek csapódott, majd onnan a belső forgalmi sávba zuhant.

A gyalogos a baleset következtében többszörös törésekkel járó sérüléseket szenvedett, melyek maradandó fogyatékosságot eredményezve gyógyultak csak.

A balesetért a férfit terheli a felelősség, mert a gyalogos átkelőhelyet nem a fokozott óvatossággal közelítette meg és ebből adódóan nem adott elsőbbséget az áthaladó sértettnek.

A vádlottal szemben a járási ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

Előző sztori

A Szegedi Nemzetiben most színdarab marad el betegség miatt

Következő sztori

Felnőtt ellenfeléhez a Szeged-Csanád GA