Jövő hétfőtől bővül a tram-train menetrendje

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A MÁV honlapján jelent meg egy közlemény, amely leírja: Január 10-étől hétköznaponként a hivatásforgalom szempontjából fontos reggeli és délutáni időszakokban 7 plusz járattal bővül a tram-train menetrendje, továbbá csütörtök éjszakától vasárnap hajnalig éjjel is óránként fognak járni a vasútvillamosok.

Kedvelik az új közlekedési eszközt

Az ünnepek alatt sokszor 100%-os kihasználtsággal közlekedtek a tram-train járatok, amelyeket április 15-ig minden utas ingyenesen vehet igénybe. Sok család kelt útra az új járművekkel a téli szünetben csak azért, hogy kicsik és nagyok egyaránt kipróbálják az új közlekedési formát. Kedvelik a vasútvillamosokat a kerékpáros utasok is, hiszen az alacsonypadlós járművekre kényelmes a felszállás a biciklikkel is.

Mi változik a menetrendben?

  • 2022. január 10-től munkanapokon, csúcsidőben reggel és délután 7 plusz járattal sűrítik a menetrendet,
  • az új járatok Hódmezővásárhelyről 6:46-kor, 15:08-kor, 17:08-kor és 19:08-kor,
  • Szegedről 14:01-kor, 16:01-kor, 18:01-kor indulnak

Munkanapokon további új betétjárat indul Szeged vasútállomásról 7:46-kor és 20:01-kor Rókus vasútállomásra, Rókusról pedig 13:42-kor Szeged vasútállomásra, így a városi szakaszon is egyre többen választhatják a kényelmes új járműveket a villamosok mellett.

Csütörtök éjszakától vasárnap hajnalig pedig éjszaka is óránként közlekednek a járatok a két város között, ezzel segítve a hétvégi kikapcsolódásból való biztonságos hazautazást.

A végleges menetrend kialakítása folyamatos vizsgálat alatt áll, amelyben a szakemberek figyelembe veszik az utasforgalmi próbaüzem tapasztalatait és az utasok észrevételeit is.

Előző sztori

Sapka, sál, nagykabát: komoly havazás lehet a hétvégén Szegeden

Következő sztori

A szegedi ellenzék szabálytalannak véli az Agóra vezetőváltását